Görüş Bildir
Haberler
Bengi Vargül Şen Yazio: Pandemiyle Değişecek Seyahat Alışkanlıklarımız

etiket Bengi Vargül Şen Yazio: Pandemiyle Değişecek Seyahat Alışkanlıklarımız

Bengi Vargül Şen
28.04.2021 - 15:25 Son Güncelleme: 28.04.2021 - 15:32

Koronavirüs pandemisi hayatımızın her alanını radikal bir şekilde değiştirdi ve değiştirmeye de devam ediyor. 

Halen pandeminin yoğun etkisi altındayız ama aşılamanın tüm dünyada yaygınlaşmasıyla birlikte bu virüs de kendinden önce gelenler gibi hayatımızdan tamamen çıkmasa da yönetilebilir bir hale gelecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bununla birlikte yaşam biçimlerimizde kalıcı değişiklikler de olacak. Bu değişikliklerin en çok hissedileceği alanlardan biri de seyahat alışkanlıklarımız.

Bununla birlikte yaşam biçimlerimizde kalıcı değişiklikler de olacak. Bu değişikliklerin en çok hissedileceği alanlardan biri de seyahat alışkanlıklarımız.

Öncelikle seyahate çıkmadan önce herkes gideceği yerdeki duruma dair bir araştırma gerçekleştirecek ve hatta uzun bir süre seyahatlerini güvenli görünen bölgelere yapacak. 

Ülkeler arası seyahat kısıtlamaları yeni düzenlemelerle devam edecek. Özellikle sağlık altyapısı kısıtlı ülkeler ve bölgeler, dışarıdan gelecek insanları çok daha ciddi denetleyecek. Test ve aşı karneleri yaygınlaşacak, hayatımızın standart bir parçası olacak. 

Havayolları ve havalimanları hali hazırda çok ciddi önlemler almış durumdalar. Buna karşın seyahat kısıtlamaları nedeniyle havayolları ciddi zarar ettiler. Önümüzdeki dönemde bilet fiyatlarının artmasını, talep gören destinasyonların açılarak diğerlerinin bir süre daha kapalı kalmasını bekleyebiliriz.

Sosyal mesafe ve maske kullanımı daha uzun bir süre hayatımızda olacak. Oteller, tatil köyleri düşük kapasiteyle çalışarak sosyal mesafe önlemlerini alacaklar. Test ve aşı karnesi gibi uygulamalar konaklama ve yeme içme sektöründe de yaygınlaşarak sürecek. 

İş seyahatleri turizme göre daha geç toparlanacak. Online uygulamalar ve uzaktan çalışmanın pratikte uygulanabilir olduğunu hepimiz yaşayarak gördük. Tasarruf tedbirlerini de devreye sokan şirketler iş seyahatlerine temkinli yaklaşacak. 

Özel uçaklar, özel yolcu salonları gibi sosyal mesafenin öne çıktığı hizmetler ilgi görmeye devam edecek. Butik oteller, herkesten izole yapılan tatiller revaçta olacak. Son günlerde gündeme gelen Sırbistan ya da Bulgaristan’a aşı turları gibi yeni seyahat biçimleri hayatımıza girecek. 

Seyahat acenteleri, koronavirüs ile oluşan krizle birlikte herhangi bir iptal veya olmaması gereken herhangi bir durumla karşılaşılması halinde arada biri olması açısından daha fazla ilgi görecek. Önceki ay yaptığım Bulgaristan seyahatinde faydalandığım ve karmaşık prosedürleri benim adıma halleden Vizemerkezi.com gibi şirketler önem kazanacak. 

Normalde tüm seyahat hazırlıklarını kendisi yapan benim gibi insanlar bile koronavirüs sonrası dünyada danışmanlara daha fazla değer verecek. Bu sebeple, yardımcı olacak gerçek bir kişinin olması ve ters bir durumda arkanızda olmasının güvencesi herkes için çok daha fazla önem kazanacak.

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın