Görüş Bildir
Haberler
Belki Bir Gün Gidersiniz: Doğu Türkistan'da Sizi Tarih ve Doğayla Buluşturacak 13 Fotoğraf

Belki Bir Gün Gidersiniz: Doğu Türkistan'da Sizi Tarih ve Doğayla Buluşturacak 13 Fotoğraf

Didem
19.06.2021 - 09:30

Büyülenmemek imkansız. İşte doğası, mimarisi ve tüm güzelliğiyle Doğu Türkistan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Shipton's Arch

Tanrı Dağları'nın bulunduğu bölgede, Uygurların Tushuk Tash da dedikleri Shipton's Arch, bir zamanlar olağanüstü yüksekliği nedeniyle Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almış ancak editörler yerini tam doğrulayamadığı için listeden kaldırılmış. Kemerin yüksekliğinin Empire State Binasının yüksekliği kadar olduğu tahmin edilmektedir.

Tanrı Gölü

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Göl, Çin Ulusal Turizm İdaresi tarafından en üst düzey doğal alan olarak sınıflandırılmıştır. Tanrı Dağları'nın Bogda Dağı aralığının kuzey tarafında, Fukang'ın yaklaşık 30 km güneyinde Urumçi’nin 45 kilometre doğusuna uzanır.

Bogda Zirvesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan zirve, 5,445 metre yüksekliği ile Bogda Dağı'nın en yüksek zirvesidir.

Hongshan Pagoda

Hongshan Pagoda Urumçi'nin bir simgesi olarak kabul edilir, şehrin en yüksek tepelerinden Kızıl Tepe'nin üstünde yer alır. İki pagodanın da 1785 yılında inşa edildiği düşünülüyor.

Çungarya Havzası

Çungarya, Kuzeybatı Çin'de, Sincan'ın kuzeyini ifade eden coğrafi bir bölgedir; aynı zamanda Beijiang olarak da bilinir. Güneyde Tiyan-Şan dağları, kuzeyde ise Altay Dağları ile sınırlanan bu havza, Batı Moğolistan ve Doğu Kazakistan'a yayılarak 777,000 km2 gibi bir alanı kapsar. Sincan'ın endüstriyel, kültürel ve resmi başkenti Tarım Havzasında kalan Urumçi  olsa da, demir yolu ve ticaret yolları sayesinde Çungarya, Çin'in geri kalanına başarılı bir şekilde dahil edilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kumtağ Çölü

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Kumtağ Çölü, 2002 yılında millî park ilan edilmiştir.

Iydgâh Cami

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Kaşgar şehrinde yer alan tarihi cami, kendisine özgü mozaiklerle ve renkli arabesk tarzda süslenmiştir ve 'Çin'deki İslami Mimarlık Örneği' unvanını almıştır.

Afak Hoca Türbesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müslüman Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Afak Hoca Türbesi, Haohan denilen yerleşim yerinde Kaşgar'ın şehir merkezinden 5 km kadar uzaktadır. Güzel çinilerle süslenmiş türbede Afak Hoca ve ailesinden beş kuşak, yetmiş iki aile üyesinin mezarı bulunur.

Sincan Müzesi - Xinjiang Museum

Sincan Uygur Özerk Bölge Müzesi veya Sincan Müzesi Urumçi'de yer alır. Mayıs 2008'de Sincan Müzesi, Çin'in birinci sınıf ulusal müzelerinin ilk grubuna dahil edilen müzede, İpek Yolu, Etnik Azınlıklar, Mumya ve Ana vatan olmak üzere farklı alanlara ait birbirinden zengin koleksiyonlar sergileniyor.

Yarkent Saidiyya Sarayı

Yarkand Hanlığı (Saidiya veya Seidiye Hanlığı) olarak da bilinir. Doğu Türkistan'da 1514 ile 1680 yılları arasında Altışehir olarak bilinen Hotan, Yarkent, Yengihisar, Kaşgar, Aksu ve Uçturfan gibi şehirleri içine alan bölgede egemenlik sürmüş bir hanlıktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Urumçi Kapalı Çarşı

İslam kültürünü, mimarisini, etnik ticaretini, turizmini ve eğlencesini bir arada toplayan bu pazar, Urumçi ve Sincan'daki en ünlü simge yapılardan biri olma özelliğine sahiptir.

Turpan Üzüm Vadisi

Turfan şehir merkezinin yaklaşık 10 km doğusunda yer alan bu vadi, karez yeraltı sulama sistemini kullanarak üzüm ve diğer meyveleri yetiştiriyor. Böylece uzun yıllar süre gelmiş bir geleneği sürdürmüş oluyor.

Yarğol Harabeleri

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yarğol harabeleri, Turfan'ın 10 km batısında Yamaz Vadisinde yer alan ve milattan önce 108 - 450 yılları arasındaki dönemde eski krallıklara başkentlik yapmış tarihi bir şehrin ardında bıraktıklarıdır.

İlgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
19
5
4
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?