Görüş Bildir
Haberler
Belçika'da Artık Bakirelik Testi Yapılmayacak: 'Ayrımcılığa ve Şiddet Eğilimine Neden Oluyor'

etiket Belçika'da Artık Bakirelik Testi Yapılmayacak: 'Ayrımcılığa ve Şiddet Eğilimine Neden Oluyor'

Belçika'da bundan böyle bakirelik testleri yapılamayacağı bunun için belge de verilmeyeceği açıklandı. Yapılan açıklamada bakirelik testlerinin, ayrımcılığa yol açtığı ve şiddete neden olduğu vurgulandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'den Gülsüm Alan'ın haberine göreBelçika'da Ulusal Hekimler Konseyi bu testlerin 'Gereksiz olduğunu ve ayrımcılığa yol açtığını vurgulayarak şiddet eğilimli olduğunu' kaydetti. Çoğu zaman söz konusu kişiye hiç bir şey sorulmadan ailelerin veya yakınlarının talebi üzerine testlerin yapıldığını ifade eden bazı doktorlar bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

'Uygulamanın kaldırılması için yıllardır çalışmalar yapılıyordu'

'Uygulamanın kaldırılması için yıllardır çalışmalar yapılıyordu'

İsmini vermek istemeyen Belçikalı bir jinekolog, uzun zamandır bu 'çağ dışı' uygulamayı yasaklamak için çalışmaların yürütüldüğünü, kadınlar ile erkeklerin eşit haklara sahip olması gerektiğini' ifade etti. Söz konusu doktor bazı ailelerde gelenekleri yaşatma adına yapılan bu uygulamanın oldukça 'aşağılayıcı' olduğunu da söyledi.

Belçika'da bir çok genç kız evlenmeden önce çoğu zaman ailelerin talebi üzerine bakirelik testlerine tabi tutuluyor.

Bakirelik testleri travmaya yol açabilir

Bakirelik testleri travmaya yol açabilir
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz aylarda bir rapor yayımlayan Dünya Sağlık Örgütü bakirelik testlerinin kadınlar için 'travmaya' yol açabileceğini belirterek bu 'gereksiz' uygulamaya son verilmesini talep etmişti. 

Birçok Avrupa Birliği ülkesinde bakirelik testleri yapılmaya devam ediliyor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
636
187
30
15
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sawako kuronuma

Allah kadınlarda bu zarı bebekken vajinal enfeksiyonlardan korusun diye yaratmış.O zarı bu şu erkekler kıza kullanılmış ya ada temiz mal gözüyle bakılsın diy... Devamını Gör

Jey

bir kadin bakire olup olmadigini bilir yani bilmeli. Ve bu sorgulaniyorsa zaten kadinin kendisi disinda ki kisiler tarafindan sorgulaniyordur. Cok asagilayici.

Serenat Athena

Olması gereken de bu zaten. İnsanı gerçekten küçük duruma düşüren bir şey.