Görüş Bildir
Haberler
Bel Ağrıları Neden Oluşur?

Bel Ağrıları Neden Oluşur?

Diyet Listem
18.11.2015 - 17:34
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bel ağrısı, hareketleri kısıtlayan yaygın bir şikayet. Beli ağrıyanlar fıtıktan şüphelenir ama başka pek çok nedeni olabilir.

Kas kökenli ağrılar: Eşya taşımak ya da uzun yolculuk yapmak beli ağrıtabilir. Bu ağrılar dinlendikten sonra geçer. Bir başka sorumlusu da zayıf karın kasları olabilir. Bu kasların tembelliğini örtmek için bel bölgesindeki kaslar devreye girer.

Stres: Stres nedeniyle gerilen bel kasları ağrıya yol açabilir. Stresle birlikte gün içinde gerilen vücut imdat çağrısı gönderir. İşini sevmeyenler, tüm gün başka bir yerde olmanın hayalini kuranlar ve stres altında çalışanlar bel ağrısından şikayet edebilir.

Kötü duruş pozisyonları: Uzun saatler hareketsiz oturmak bel ağrılarının en yaygın nedenleri arasında.

Bel fıtığı: Ağır kaldırma ve zorlayıcı hareketler yüzünden omurlar arasındaki diskler bozulur. Kıkırdak dışarı çıkar ve bel fıtığı meydana gelir. Bölgedeki sinirlerin sıkışması, bel ağrısına yol açabilir.

Fazla kilolar: Bele gereğinden çok yük biner ve ağrı oluşur.

Bel kayması: Omurgayı oluşturan kemikler, düz bir çizgi şeklinde art arda sıralanır. Zorlama, düşme, kaza nedeniyle veya yaşa bağlı olarak bu düz çizgiyi bozulabilir.

Kireçlenme: Eklemlerde zamanla meydana gelen yıpranmalar, vücudu fiziksel baskılara karşı daha dayanıksız hale getirir.

Osteoporoz: Boyun ve bel kemikleri etkilenir. Bu hastalarda çökme kırıkları, kronik bel ağrısının nedenleri arasındadır.

Omurga kırığı: Talihsiz bir olay sonucu gelişir. Kemiklerin zayıflamasına bağlı omurga kırığı meydana gelebilir.

İltihaplı romatizma: Hastalar, gece uyurken hareketsizlikle başlayan bel ağrısını, sabah yoğun şekilde hisseder. Bu ağrıya dinlenmek değil hareket etmek iyi gelir.

Kaynak: http://www.diyetlistem.net/bel-agrila...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın