Görüş Bildir
Haberler
Beklenen Haber Geldi: Artık Twitter'dan Gelir Elde Etmek Mümkün

Beklenen Haber Geldi: Artık Twitter'dan Gelir Elde Etmek Mümkün

Bahadır
14.07.2023 - 13:33

Twitter, içerik oluşturuculara yeni bir gelir kapısı açtı. Paylaşımlara verilen yanıtlar üzerinden reklam yayınlama imkanı sunan Twitter, bu reklamlardan sağlanan geliri, içerik oluşturucularıyla paylaşacak. Bu yeni dönem, içerik oluşturucuların Twitter üzerinden para kazanmalarının önünü açacak.

Kaynak: https://help.twitter.com/en/using-twi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reklamlardan pay verilecek

Reklamlardan pay verilecek

Twitter'ın İçerik Oluşturucu Reklam Gelir Paylaşımı adını verdiği yeni programında artık içerik oluşturucular, tweetlerinin yanıtlarında görüntülenen reklamlardan kazanç sağlayacak. Elde edilecek gelir, ulaşılan doğrulanmış hesap sayısına göre değişiklik gösterecek.

İlk ödemeler gerçekleştirildi

İlk ödemeler gerçekleştirildi

Platformda yer alan büyük içerik oluşturucuları, kazandıkları miktarları takipçileriyle paylaştı. İlk paylaşımlara göre elde edilen gelirlerin oldukça yüksek olduğunu söylemek mümkün. YouTube’un en ünlü isimlerinden MrBeast, 25 bin 801 dolar kazandığını, 750 bin takipçili gazeteci Brian Krassenstein ise Twitter'dan elde ettiği gelirin 24 bin 305 dolar olduğunu duyurdu.

Twitter'dan para kazanma şartları

Twitter'dan para kazanma şartları

Elon Musk'ın aldığı kararla Twitter'da para kazanmak artık oldukça kolay hale geldi. Gelir programına katılmak isteyen kullanıcılarda üç şart aranıyor:

  • Twitter Blue veya Onaylı Kuruluşlara abone olmak

  • Son 3 ayın her birinde gönderilerinizde en az 5 milyon gösterim elde etmek

  • İçerik Oluşturucu Reklam Gelir Paylaşımı incelemesini geçmek

Yukarıda yer alan şartları yerine getiren kullanıcılar, abonelik politikalarına uyduğu ve ödemeler için Stripe hesabı açtığı takdirde para kazanmaya başlayabilecek. Programın ilk etapta yalnızca ABD'de kullanıma açıldığını belirtelim. Tüm dünyaya ne zaman açılacağı ile ilgili olarak resmi bir açıklama ise şu anda bulunmuyor.

Hangi tür içeriklerden gelir elde edilebilecek?

Hangi tür içeriklerden gelir elde edilebilecek?

Gelir programı ile her türlü içerikten kazanç sağlama durumu söz konusu değil. Yasadışı ürün ve hizmetler, suç teşkil eden davranışlar, şiddet içeren sansürsüz içeriklerden, hassas olaylar, yanlış, yanıltıcı veya asılsız iddiaların yani sıra telif hakkı sahibi olunmayan içeriklerden ve yetişkinlere yönelik müstehcen konulardan para kazanmak mümkün olmayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ertan Arslaner

Zengin zenginleri daha çok zengin edecek!Ben böyle anladım....

Putler

Yine bi para parayı çeker vakası. Olm azcıkta fakirlere dağıtın lan, ne yapacaksınız bu kadar parayı?

APerfectCircle

Para para doymadın eloncum gümüşlükteki yazlığı falan da sattı diyorlar... milletin kumar belası olur sen mars murs saçma sapan gezegenlere harcıyorsun paray... Devamını Gör