Görüş Bildir
Haberler
Bedrettin Dalan Türkiye'ye Döndü

Bedrettin Dalan Türkiye'ye Döndü

ATKN
10.03.2015 - 10:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ergenekon Davası'nın firari sanığı Bedrettin Dalan, hakkındaki yakalama kararının geçen ay kaldırılmasının ardından 6 yıl sonra Türkiye'ye döndü.

Lufthansa Havayolları'na ait bir uçakla saat 00.05'de Frankfurt'tan İstanbul'a gelen Bedrettin Dalan apronda özel VIP aracıyla alınarak Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na getirildi. Burada yakınları tarafından karşılanan Dalan, daha sonra havalimanından ayrıldı.

2009’dan beri yurt dışında

İstek Eğitim Vakfı ile Yeditepe Üniversitesi'nin kurucusu ve eski İstanbul Büyükşehir belediye başkanlarından Bedrettin Dalan hakkında Ergenekon davası kapsamında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Eski Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan ve temyiz için Yargıtay'a gönderilen Ergenekon davası kapsamında, firari olduğu için dosyası ayrılan Bedrettin Dalan'ın avukatı, müvekkili hakkındaki yakalama kararının kaldırılması için mahkemeye başvurmuştu.

Başvuruyu inceleyen İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Dalan hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına oybirliğiyle karar vermişti.

Dalan'ın 2008 yılından beri yurtdışındaydı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0