Görüş Bildir
Haberler
Bedenine İyi Davranarak Psikolojinde de Yaratacağın 10 Olumlu Etki

Bedenine İyi Davranarak Psikolojinde de Yaratacağın 10 Olumlu Etki

pondsjournal
03.10.2023 - 15:03

Bedeninize karşı iyi davranmak sadece bedeninizi değil ayrıca psikolojini de olumlu yönde etkiler ve hayatınızı daha kaliteli yaşamanızı sağlar. Bu psikolojik refah seviyesinin neler olduğunu merak ediyorsanız cevabı aşağıda!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Duygusal dengeni güçlendirir!

Bedeninin en yakın dostu zihnindir. Bu yüzden bedenine karşı olan düşüncelerin temeli zihninden geçer ve oradaki her duyguyu uyandırır. Bedenine karşı olumlu hissetmek, duygusal dengeni güçlendirir.

2. Stres kavramından uzakta huzurlu bir hayat sürersin...

Fiziksel aktiviteler stres hormonlarını azaltır. Bu da gün içinde daha az kaygılı olmanı sağlar. Stres yönetimini sağlamak ve daha sağlıklı bir zihin için spor aktiviteleri yapabilirsin!

3. İçindeki yaratıcı ruh ortaya çıkar!

Bedenine iyi bakmak demek, zihninin çok daha yaratıcı çalışması demektir. Hobilerin, yaratıcı düşüncelerinin ortaya çıktığı sana özel anlardır ve seni huzursuz eden her şeyin bir nevi akıp gitmesi demektir...

4. Olaylara karşı bakış açın pozitif yönde olur!

Kendinle ne kadar barışık olursan yaşadığın kötü durumlarda suçlayıcı parmak seni değil etrafı gösterir. Bu da her şeyin sebebinin sen olmadığını ve müdahale edemediğin durumlara karşı daha olumlu yönde yaklaşmanı sağlar!

5. Kendine ait farkındalığın artar!

Bedeninin ihtiyaçlarına odaklanmak seni en iyi versiyonuna taşır! Bunun sonucunda kendi potansiyelinin farkında olursun ve cesur adımlar atmaktan çekinmezsin. Unutma, senden bir tane daha yok!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Hayır" diyebilmenin keyfini çıkarırsın...

Böylece kendini ifade etmek senin için bir çile olmaktan çıkar! İstemediğin durumlara ''hayır'' demek senin için çok daha kolay bir hale gelir ve kendini istemediğin konumlarda bulmak zorunda kalmazsın.

7. Risk almaktan korkmazsın!

Risk alma cesaretinin artması psikolojindeki olumlu etkilerin bir göstergesidir. Bunun için tabii ki senden kimse Everest dağına tırmanmanı beklemiyor! Denediğin yeni bir yemek bile senin kendi içinde ne kadar cesaretli olduğunun bir kanıtıdır...

8. Yeni insanlarla tanışmaktan çekinmezsin...

Bedenine olan güvensizliğin yeni ortamlara girmende en büyük engel olabilir fakat bunu değiştirmek senin elinde... Kendi bedeninde sevmediğin şeyleri kabullenmeye ya da değiştirmeye başlamalısın, seçim senin!

9. Problem çözme yeteneğin gelişir!

Problem çözmekten kaçmak yerine onun üstüne gitmeyi tercih edersin! Ne kadar kaçarsan kaç problemlerin hep arkanda olacaktır. Üstelik bir kere problemlerinin üstüne gittiğinde aslında dert ettiğin şeylerin ne kadar ufak olduğunu göreceksin!

10. Zamanı yönetme becerilerin gelişir!

Tüm gün ne yapacağını bilmiyorsan, güne en basiti sabah sporuyla başlayabilirsin... Ne yapacağını bilmemek düzenli bir yaşam tarzından uzak olmakla alakalıdır. Bedeninin öğreneceği çok şey var, hadi acele et!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın