Görüş Bildir
Haberler
BBP Genel Başkanı'nın İddiası: '6'lı İttifak Kabinede HDP'ye Koltuk Verecek'

BBP Genel Başkanı'nın İddiası: '6'lı İttifak Kabinede HDP'ye Koltuk Verecek'

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 6'lı ittifak hakkında öne atılan iddialara bir yenisini daha ekledi. Destici, 6'lı ittifak için, 'HDP'nin desteği ile seçimi kazanırlarsa onlara da koltuk verecekler. Kesin kabineye girer, kabineye girmeden ikinci turda destek vermezler' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanal7'de yer alan Başkent Kulisi programının konuğu Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'ydi. Programda gündeme dair açıklamalarda bulunan Destici söze 15 Temmuz ile başlayarak 6'lı ittifak hakkındaki iddiaları dile getirdi.

Destici, içerisinde HDP'nin yer almadığı ittifak hakkında şunları söyledi:

Destici, içerisinde HDP'nin yer almadığı ittifak hakkında şunları söyledi:
  • Biz masa etrafında buluşan 6 partinin başkanı eğer Türkiye'deki iktidar olursa, Libya'dan çekilecekler, Suriye'den çekilecekler. PYD'yi de tanıyacaklar. Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz'deki tezlerini kabul edecekler. 

  • HDP, Millet İttifakı'nın asli unsuru. Oradaki taktik şu, şimdi eğer HDP'yi o masayı oturtsaydı o zaman millet ne diyecekti. Bunlar PKK ile işbirliği yapıyorlar. Bunun için dediler ki siz dışarıda durun. Milletin tepkisinden çekindikleri için HDP'yi masaya oturtamadılar. 

  • İYİ Parti'de homojen değil, içlerinde HDP ile görüşenler var diğer taraftan HDP ile bir araya geldiklerinde taban kaybedeceklerini biliyorlar. 

  • Bütün saha ve anket çalışmaları, kendileri de açıklıyor ki ben onlara inanmıyorum. Ben anketlerin masa başı yapıldığını düşünüyorum. Burada yüzde 2 yanılma payı var diyor, bunları da hep kendilerine kullanıyorlar. Seçim diyelim ki kendi hesapları tuttu, ikinci tura kaldı. İkinci turda HDP ile aldığında, HDP'ye koltuk vermeyecekler mi? verecekler. Bu 6'lı toplantıda bakanlara kadar paylaşım yapılmış.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
16
9
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trky

Hadi oradan gereksiz genel başkan. Kendi partini rezil ettiğin yetmedi şimdi de sağa sola çamur atarak oy kazanmaya çalışıyorsun. Ama boşa uğraşıyorsun ülked... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Yav zaten inanan var mıydı ki kardeşim, bu adamı geç şuan efsane ilan ettikleri koca reis falan filan diye övgüler dizdikleri Muhsin Yazıcıoğlu sağken yüzde ... Devamını Gör

Firat Aydin

Hdp disinda argümentleri yok, adalet,egitim,ekonomi,saglik,yolsuzluk,bilim,teknoloji. Varsa yoksa hdp, kafalara bak

Murat Çıray

Konuşmuş ama hepsi iddiadan ibaret bir tane belge sunamıyor klasik çamur at izi kalsın, vatan millet sakarya ülke elden gider bize oy verin taktiği ama artık... Devamını Gör