Görüş Bildir
Haberler
Bazı HDP'liler Cizre ve Silopi'ye Yapmak İsterken Mehmetçik Vakfı'na Bağış Yaptı

etiket Bazı HDP'liler Cizre ve Silopi'ye Yapmak İsterken Mehmetçik Vakfı'na Bağış Yaptı

Onedio Medya
10.09.2016 - 10:38

Sosyal medyada bir süredir HDP logosu ile paylaşılan 'Cizre ve Silopi'ye yardım' kampanyasında kullanılan SMS numarasının Mehmetçik Vakfı'na ait olduğu fark edildi. HDP ve Mehmetçik vakfı konuyla ilgili açıklama yaptı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyada bir süredir paylaşılan 'Cizre ve Silopi'ye yardım' isimli kampanyada 10 TL bağış yapılmasını sağlayan SMS numarasının Mehmetçik Vakfı'na ait olduğu farkedildi. Bu afişle mesaj atan ve kampanyaya katılan HDP'liler Mehmetçik Vakfı'na bağışta bulundu.

Hazırlanan afişle bağış isteyen kampanya 'Devlet terörünün Cizre ve Silopi'de bıraktığı izleri temizlemeye gidiyoruz. Kurban bağışlarınızı Cizre ve Silopi'ye ulaştırıyoruz. Cizre yaz 2582'ye gönder' ifadeleri ile sosyla medyada günlerce paylaşılmıştı.

HDP, Twitter hesabından Cuma günü yaptığı açıklamada 'Sosyal medyada 'Cizre yaz XXX'e gönder' ifadesi ve HDP logosu kullanılarak yapılan SMS ile para toplama dolandırıcılığına karşı dikkat!' ifadeleri kullanıldı.

Mehmetçik Vakfı da konuyla ilgili aynı gün şu açıklamayı yayınladı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Sosyal medya aracılığıyla son dönemde Vakfımızın SMS bağış numarası olan 2582'ye yapılan bağış çağrıları kesinlikle Mehmetçik Vakfı tarafından yapılmamaktadır. Bu yönde bağış çağrılarında bulunan kişi ya da kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Bilgilerinize saygıyla duyururuz. Mehmetçik Vakfı sosyal medya hesapları dışında yapılan, bağış istemeye yönelik yönlendirmelere itibar etmeyiniz!'

Al Jazeera ve Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
805
320
121
30
28
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Axenas

Kaçak kullandıkları elektriğe saysınlar 😂😂

Samet Yurtoglu

Düşünsene pkk ya yardım için 10 lira bagışlıyosun sonra mehmetçik vakfindan teşekkür mesajı geliyo Ajasjsjjssnsjdjdjjxxhaha o anki yuzlerini gormek isterdim

Yagiz Yildirim

Keşke haber yapmasaydınız daha fazlası gelirdi :(