Görüş Bildir
Haberler
Bayramda Yüklendiğiniz Midenize Bir Tutam da Olsa Ferahlık Sağlayacak 13 Besin

Bayramda Yüklendiğiniz Midenize Bir Tutam da Olsa Ferahlık Sağlayacak 13 Besin

mignon
24.09.2015 - 15:31

Kurban Bayramı ete doyduğumuz ancak o kadar et yedikten sonra bin bir pişmanlık duyduğumuz bayramdır. İşte bu ufak pişmanlığı bir nebze de olsa hafifletecek şey de bazı baharat ve çaylar.

Bu gün bol bol et yedikten sonra biraz mola verip bunları deneyebilirsiniz.

1. Zencefil Çayı

1. Zencefil Çayı

Bir miktar suda demleyeceğiniz taze ya da kuru zencefil çayını birkaç dilim limon ile içmek midenize bir oh çektirecektir. Dilerseniz zencefili çiğ halde de biraz limon ve şeker ile karıştırıp tüketebilirsiniz.

2. Kekik Çayı

2. Kekik Çayı

Mide rahatsızlıklarından hazımsızlığa kadar her türlü mide sorununa çözüm olan kekiğin ister çayını isterseniz de suyunu tüketebilirsiniz.

3. Nane Çayı

3. Nane Çayı

Naneyi çiğ çiğ yemekten hoşlananlardansanız, etin yanında yapacağınız salatanın içine de doğramanızda fayda var. Yok ben çiğ tüketemem diyenlerdenseniz o zaman size tavsiyem yemekten sonra bir bardak nane çayı içmeniz.

4. Papatya Çayı

4. Papatya Çayı

Mis kokulu papatyalar Kurban Bayramında da midenize bir oh çektirebilir. Siz en iyisi kavurmadan hemen sonra bir papatya çayı demleyin. Misafirleriniz için de değişik bir ikram olur.

5. Rezene Çayı

5. Rezene Çayı

Rezene bebekleri rahatlattığı gibi midenize de bir oh çektirebiliyor. Hazımsızlık sorununuzu gidermek için bir miktar rezene çayını deneyebilirsiniz.

6. Elma Sirkesi

6. Elma Sirkesi

Elma sirkesi hazımsızlığa iyi gelmesi ile bilinen besinlerden bu nedenle bayramda yapacağınız salataların içerisinde elma sirkesi kullanmanız midenizin yararına olacaktır.

7. Yoğurt

7. Yoğurt

Yoğurt birçok şeye iyi gelmesi ile bilinen besinlerden. Emin olun midenizi de en çok rahatlatacak olan o. Et yemeklerinin yanına da yakışan yoğurdu bayram sofranızdan eksik etmemelisiniz.

8. Ispanak

8. Ispanak

İsterseniz kavurmanın yanına ıspanak sote yapın ya da çiğ ıspanaklarla salata yapın. Tahmininizden daha fazla rahatlayıcı etkisi olan ıspanağı et yemeklerinden sonra yoğurtla da tüketebilirsiniz.

9. Kimyon

9. Kimyon

Kimyon gaz sancılarından hazımsızlığa birçok mide sorununun baş düşmanıdır. Çiğneyeceğiniz bir kimyon tohumu ya da bol kimyonlu hazırlayacağınız etler sizi rahatlatacaktır.

10. Baharatlı yiyecekler

10. Baharatlı yiyecekler

Eğer çok hassas bir mideniz yoksa baharatlı yiyeceklerde sindirime yardımcı olanlardandır. Bu nedenle bayram sofranızdan baharatı eksik etmemelisiniz.

11. Dört tohum karışımı

11. Dört tohum karışımı

Midenizi rahatlatmak için; dereotu, rezene, anason ve kimyondan oluşan karışımı çiğneyebilirsiniz.

12. Karbonat

12. Karbonat

Karbonat yemekleri güzelleştirmekle kalmayıp aynı zamanda midenize de dost olan maddelerden. Bir su bardağı su içerisine atacağınız bir çay kaşığı karbonat ve bir iki damla limon suyu sizi yemekten sonra ferahlığa kavuşturacak.

13. Maden Suyu

13. Maden Suyu

Son olarak eğer hiçbiri evde yok derseniz buz gibi bir maden suyu sizi rahatlatabilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0