Görüş Bildir
Haberler
Başöğretmen Ne Demek, Nasıl Olunur? Başöğretmen Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır? Başöğretmen Maaşları Ne Kadar?

Başöğretmen Ne Demek, Nasıl Olunur? Başöğretmen Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır? Başöğretmen Maaşları Ne Kadar?

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldırdıklarını, Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için hak, görev ve sorumlulukları netleştirdiklerini açıkladı. Peki, başöğretmen ne demek, nasıl olunur? Başöğretmen kimdir, maaşları ne kadar? İşte tüm bu soruların cevabı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na dair çalışmalar hızlanırken detaylar da netleşmeye başladı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldırdıklarını, öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için hak, görev ve sorumlulukları netleştirdiklerini açıkladı.

Açıklamaların akabinde başöğretmenlik hakkındaki bilgiler merak konusu oldu. Başöğretmen hayali kuran adaylar, sürece dair detayları araştırıyor.

Peki, başöğretmen ne demek, nasıl olunur? Başöğretmen kimdir, maaşları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Başöğretmen Ne Demek, Nasıl Olunur?

Başöğretmen Ne Demek, Nasıl Olunur?

Başöğretmen, ilkokullarda yönetimden sorumlu olan öğretmen, müdür olarak görev yapar.

10 yılını dolduran öğretmenlere uzman öğretmenlik hakkı getirilecek. Uzman öğretmenlik ile derece alacak olan öğretmenlerin maaşlarına da 1000 TL artış yapılacak.

Uzman öğretmenler belirlenen sınava katılarak başöğretmen olabilecekler. Yüksek lisans yapan öğretmenler bu sınavdan muaf olacak. Sınavdan başarılı olanlar başöğretmen unvanıyla görev yapacak.

Erdoğan, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik imkanını getiriyoruz. Uzman öğretmenlerimiz hem bir derece alacaklar hem de maaşlarında 1000 TL artış olacaktır. Yüksek lisans yapmış öğretmenlerimiz ise sınavdan muaf tutulacaktır.

Uzman öğretmenler sınavda başarılı olduklarında başöğretmen unvanıyla görev yapacaklardır. Maaşlarında da 2000 TL artışa gideceğiz. Doktora yapmış öğretmenlerimiz ise bu sınavdan muaf tutulacaktır. 1. derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergelerini 3600'e çıkarıyoruz.'

Başöğretmen Maaşları Ne Kadar?

Başöğretmen Maaşları Ne Kadar?

Milli Eğitim Eğitim Bakanlığı bünyesinde 10 yıldan fazla öğretmenlik yapan memurlar, başöğretmenlik sınavında başarılı olmaları durumunda 'başöğretmen' unvanı alacak. Meslekte 10 yılı doldurmaya öğretmenler sınava başvuramayacak. Öte yandan yüksek lisans ve doktora diploması olan öğretmenler, sınava girmeksizin doğrudan 'başöğretmen' olacak.

Başöğretmen unvanı alan öğretmenlerin mevcut maaşına 2 bin TL zam yapılacak. 2021 yılında en düşük öğretmen maaşı 5 bin 97 TL iken 10 yıllık bir öğretmen 7 bin TL civarında maaş alıyor.

Başöğretmen Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başöğretmen Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Meslekte daha kıdemli olmalı ifade eden 'başöğretmenlik' için sınav düzenlenecek. Lisans mezunu öğretmenler sınava başvuruda bulunabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenleyeceği sınavda başarılı olan öğretmenler, 'başöğretmen' unvanı alacak.

Fakat başöğretmenlik sınavı tarihi ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Yüksek lisans ve doktora diploması olan öğretmenler ise sınava girmeden 'başöğretmen' olabilecek

Bu Haber de İlginizi Çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ortalık karışık

1000 tl nın kim bilir ne kadarı vergi adı altında kesilecek hep uyutmaca bunlar biz bu rakmları felan almıyoruz öyle çok kesinti var ki kuş kadar bırakıyorla... Devamını Gör