Görüş Bildir
Haberler
Başka Birinin Yüzünü Kontrol Edebilen Uygulama

Başka Birinin Yüzünü Kontrol Edebilen Uygulama

Çoğu zaman yapmadığımız bir şeyle itham edildiğimizde söylediğimiz cümle şudur: “Bana resim, video ya da bir kanıt göster.” Artık bu cümleyi söylerken iki kere düşünebilirsiniz. Çünkü her an söylemediğiniz bir şeyi söylemiş gibi göründüğünüz bir videonuz ile karşılaşabilirsiniz. 

Nasıl mı? Erlangen-Nuremberg Üniversitesi, Max Planck Enstitüsü ve Stanford’tan bir ekip, Face2Face adı ile geliştirdikleri bir webcam yazılımı ile herhangi birinin video veya resminde onları konuşuyormuş gibi gösterebiliyor.

Efekt ve yüz tanıma sistemlerinin gelişme gösterdiği günümüzde Face2Face, başka birinin videosundaki yüz değişimlerini alarak hiç olmayan bir video oluşturulmasını sağlıyor. Bunu yapmanız için taklit edilecek olan kişinin kısa bir videosunu kullanmanız gerekiyor. Bu videodaki yüz kaslarının noktalarını belirliyorsunuz ve sanal maske oluşturarak bu maskedeki noktaları kişinin kas noktalarına uyumlu hale getiriyorsunuz. 

Aşağıdaki videodan da görebileceğiniz gibi, uygulamanın performansı son derece kaliteli. Öyle ki videonun sahte olduğunu anlamak oldukça zor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın