Görüş Bildir
Haberler
Başarılı ve Zengin İnsanların Kendi Hayatınızda da Kolayca Uygulayabileceğiniz İyi Alışkanlıkları

etiket Başarılı ve Zengin İnsanların Kendi Hayatınızda da Kolayca Uygulayabileceğiniz İyi Alışkanlıkları

Entrepreneur isimli bloğa göre zengin insanların bazı alışkanlıkları onları başarıya götüren ya da zirvede tutan asıl etkenler. Bankada milyon dolarlarımız olmayabilir ama neden olduğumuzdan daha başarılı, mutlu ya da huzurlu olmayalım. 

Başarının göreceli bir kavram olduğunu biliyoruz, işte bu yüzden sizler için basitçe zengin ve başarılı insanların çok temel hayat alışkanlıklarını derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her gün en az 30 dakika spor yapın!

1. Her gün en az 30 dakika spor yapın!
1. Her gün en az 30 dakika spor yapın!
www.sayende.net

Yorucu bir mesai gününün ardından spor salonuna gitmek kolay değil. Tek yapmak istediğimiz biraz uzanmak, film izlemek ya da uyumak oluyor. Fakat şu öneriyi deneyebilirsiniz, takviminizde spor yapmayı planladığınız günleri işaretleyin. 

Birkaç hafta içinde bunun bir alışkanlık haline geldiğini göreceksiniz. Spor yaptığınızdaki fiziksel aktivite sizi yorsa da, vücudunuzdan atılan toksinler sayesinde daha iyi hissedersiniz, daha iyi uyur ve daha iyi uyanırsınız. 

Ayrıca spor yapmak mesai sonrası stres atmak için birebir!

2. Yeni insanlarla tanışın, hayatınızdan toksik insanları eleyin!

2. Yeni insanlarla tanışın, hayatınızdan toksik insanları eleyin!

Önce hayatınızdaki insanları ikiye ayırın. Sizin için faydalı olanlar ve toksik olup sizi aşağı çekenler. Bu insanlarla görüşme sıklığınızı ona göre düzenleyin.

Yeni insanlarla tanışmak için de sosyal aktivitelere katılın, sergilere, dans derslerine, çeşitli kurslara ya da spora gidin. Böylelikle ortak hobileriniz olan birçok yeni insanla tanışırsınız.

3. Her gün meditasyon yapın.

3. Her gün meditasyon yapın.

Meditasyon yapmanıza yardımcı olacak bazı telefon uygulamarı ya da özel müzikler indirebilirsiniz. Dış gürültüden kopmak için kendinizi bu dingin seslere ya da içinize yöneltin.

Meditasyon, genellikle insanın kafasını toparlaması ve enerjisini yenilemesi için iyi bir yöntemdir. Kendinize uygun meditasyon tipini ise araştırarak bulabilirsiniz. İster sabah kalkar kalkmaz, ister gece yatmadan önce stres seviyenizi düşürmek için bir süre meditasyon yapmayı deneyin.

4. Faydalı kitaplar okuyun!

4. Faydalı kitaplar okuyun!

Başarılı insanlar bol bol kitap okumakla birlikte genellikle kendilerine faydalı olan kitapları seçerler. Yanınızda bir kitap bulundurun. İşe giderken, öğle arasında ya da boş anlarınızda okuyabilirsiniz. Eğer okumaktan keyif almıyorsanız, bir uygulama yükleyip sesli kitaplar dinleyebilirsiniz. 

Başarılı insanlar ayda 4 kitap bitirebilirler.

5. Kendinize hedefler koyun ve bu hedeflere ulaşın! Basit hedefler olsalar bile!

5. Kendinize hedefler koyun ve bu hedeflere ulaşın! Basit hedefler olsalar bile!

Ev, iş ve hayat koşuşturmacası arasında kaybolup gitmek yerine kendinize haftalık 'yapılacaklar listesi' hazırlayabilirsiniz. İster bir akıllı telefon uygulaması kullanın, ister post-it kağıtlarla buzdolabına yapıştırın. 

En basit işleri bile not alın ve görev tamamlandığında mutlaka üzerini çizin. Aslında ne kadar çok şeyi yaptığınızı görmek sizi daha iyi hissettirecek, tüm yapacaklarınızı aklınızda tutmaya çalışmamak üzerinizden bir yük kaldıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Basit kıyafetler giyin!

6. Basit kıyafetler giyin!

Birçok başarılı iş insanı, ünlü ya da sanatçı 'lego gardırop' konseptinden bahsetmiştir. Bu konseptte, hepsi birbiriyle giymeye uyumlu birkaç temel kıyafetiniz bulunur ve dolabınız asla kalabalık olmaz.

Örneğin Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, yıllardır aynı kıyafetleri satın aldığını açıklamıştı.

Böylece dış görünüşünüzle ilgili kaygılarınız ortadan kalkar, paranız cebinizde kalır ve ne giyeceğinizi düşünmeye vakit kaybetmezsiniz.

7. Hesaplı ve tutumlu olun!

7. Hesaplı ve tutumlu olun!
www.bauhinia.org

Zengin ve başarılı insanlar paralarını gereksiz eşyalara harcamaz, masraflarını ve harcamalarını kontrol altında tutar. 

Her gün satın aldığınız şeylerin listesini yaparsanız paranızı nelere harcadığınızı görürsünüz. Örneğin mutfak alışverişini haftalık yapmanın çok daha ucuza geleceğini göreceksiniz. 

Ayrıca daha büyük daha pahalı alışverişlerde kendinize şu soruları mutlaka sorun: 'Bu işime yarayacak mı? Beni daha iyi biri yapacak mı?' eğer bu sorulara cevabınız evetse, sepete ekleyin ya da bir yer not edin, fakat henüz satın almayın. İki hafta sonra tekrar bakın, yüksek ihtimalle bu eşyaların bazılarından vazgeçeceksiniz.

8. Erken yatın ve erken kalkın!

8. Erken yatın ve erken kalkın!

Sabahları alarmı 'ertele'mek, gece geç saatlere kadar sezonlarca dizi izlemek sizi o gün içinde sadece pişmanlığa sevk edecektir. 

Bu sorunu çözmek için önce her sabah aynı saatte kalkmaya özen gösterin. Alarmınızı her sabah için aynı saate kurun. Bu alışkanlığı edindikten sonra da, akşamları yatış saatinizi ayarlamaya çalışın. Birkaç hafta içerisinde alışkanlıklarınızın değişebildiğini göreceksiniz.

Bu maddelerin tamamı, başarılı insanlarda genel geçer alışkanlıklarından alındı. Kimse bu konu hakkında uzman olduğunu iddia edemez ama bir denemeye değer mutlaka!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
276
68
33
18
16
11
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

#3 numaraya dini herhangi bir şey olur namaz kılmak kiliseye gitmek falan

Işık İzi Fatih

Dünyadaki kaynaklar kıt ve ulaşmak için fedakarlık etmek gerekir. Çoğunun da faydası şüphelidir. Günümüzde para harcadığımız binlerce eşya 100 sene önce yokt... Devamını Gör

kutsal-kase

son sikki okudugum da anladim ki asla zengin olamayacagim ben uyanamam ben ya 😢😢