Görüş Bildir
Haberler
Bank Asya'nın Ortakları Mahkemeye Başvurdu

Bank Asya'nın Ortakları Mahkemeye Başvurdu

Bank Asya'nın ortakları tarafından banka yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine yönelik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından verilen karara ilişkin yürütmenin durdurulması için başvuruda bulunuldu.

Bank Asya ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş'ın verdiği bilgilere göre, Bank Asya'nın ortakları tarafından, bankanın yönetiminin BDDK kararıyla TMSF'ye devrine ilişkin işlemin iptaline ilişkin İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuruldu.

BDDK, Bank Asya'nın ortaklık yapısına ilişkin denetimlerin sonucunda 3 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada, Bankacılık Kanunu'nun 'kuruluş şartlarını' belirleyen ilgili maddesindeki 'kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olması' şartının ihlal edildiği gerekçesiyle, Kanunun 18. maddesine göre bankanın yüzde 63'lük imtiyazlı payın temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verildiğini duyurmuştu.

TMSF tarafından yapılan açıklamada ise 'Batan bankalara bir yenisinin eklenmemesi için, bankanın hissedarlarını, müşterilerini, bankacılık sektörünü ve Türkiye ekonomisini korumak amacıyla, ilgili kanun maddelerinin emrettiği tedbirler alınmış ve Asya Katılım Bankası AŞ'nin yönetim kurulu üyeleri ve genel

müdürü değiştirilmiştir' denilmişti.

Bank Asya'dan açıklama

Bu arada Bank Asya'dan, bazı basın yayın organlarında yer alan, Banka'ya ve müşterilere ait tüm bilgi, belge ve teknik verinin Banka dışına çıkarıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bank Asya tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, 'Bazı basın yayın organlarında Bankamıza ve müşterilerine ait tüm bilgi, belge ve teknik verinin Banka dışına çıkarıldığına ilişkin haberlerin yapıldığı görülmüştür. Bankamız banka ve müşteri sırrı kapsamındaki bilgi ve belgelerin gizliliğine ilişkin, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu hükümleri doğrultusunda işlem tesis etmekte olup, yayınlanmış haberler gerçeği yansıtmamaktadır' denildi.

  • AA
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0