Görüş Bildir
Haberler
Baltimore ve Ferguson'da Kefaletleri Beyonce ve Jay-Z Ödedi İddiası

Baltimore ve Ferguson'da Kefaletleri Beyonce ve Jay-Z Ödedi İddiası

Batuhan
19.05.2015 - 15:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’nin Ferguson ve Baltimore kentlerinde, siyah gençlerin polisler tarafından öldürülmesini protesto eylemlerinde gözaltına alınanların kefaletlerinin Amerikalı ünlü çift Beyonce ve Jay-Z tarafından ödendiği öne sürüldü.

ABD’nin Missouri eyeletine bağlı Ferguson kentinde Michael Brown adlı siyah genç, beyaz bir polis tarafından vurulmuş; Maryland eyaletindeki Baltimore’daysa bir başka siyah Freddie Gray gözaltındayken hastanelik olup hayatını kaybetmişti.

Siyahlara yönelik polis şiddetini protesto etmek için düzenlenen eylemlerde yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı.

Amerikalı aktivist ve film yapımcısı Dream Hampton, hem Baltimore hem de Ferguson’da gözaltına alınanların kefaletlerinin ödenmesi için Jay- Z’nin yüklü miktarda para gönderdiğini öne sürdü.

Twitter hesabından bir dizi mesaj atan Hampton, “ Bu tweet’i atacağım ve Jay’in kızması da umrumda değil. Baltimore protestocularının kefaletlerinin ödenmesi için paraya ihtiyacımız olduğunda, Jay’a sordum ve Ferguson’da olduğu gibi dakikalar içinde on binlerce (doları) hesabıma havale etti ” diye yazdı.

https://twitter.com/dreamhampton/status/600094594622234624

https://twitter.com/dreamhampton/status/600112800866967552

Jay- Z ve Beyonce’nin ‘ Black Lives Matter ‘ (Siyah Hayatlar Umursanmalı) projesi için de yüklü bir çek yazdığını da açıklayan Hampton mesajını şöyle sürdürdü: “ …Ve daha birçok şey, listelemek için çok uzun şeyler aslında. ”

Dream Hampton, kısa süre içinde büyük bir ilgi uyandıran tweetlerini daha sonra sildi. Hampton’a ulaşmayı başaran The Guardian gazetesiyse, Amerikalı aktivistin yazdıklarının doğruluğu teyit ettiğini aktardı.

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0