Bakanlıktan Görüş İsteyen YÖK, Üniversitelere Uzaktan Eğitimi Önerdi
Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) gönderdiği görüş yazısında üniversitelerde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde, teorik derslerin mümkün olduğunca uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılmasını, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda ise uygulamaların mümkünse ertelenmesini önerdi.
Aralarında Marmara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nin de bulunduğu çok sayıda kurum, YÖK'ün tavsiye yazısından önce uzaktan eğitime geçmişti. Şimdi gözler diğer üniversitelerin alacağı kararlara çevrilmiş durumda.

YÖK tarafından rektörlüklere gönderilen yazıda son günlerde Kovid-19 hasta sayısında ciddi artışların görüldüğü kaydedildi.
Yazıda, salgınla mücadelenin etkin şekilde yapılabilmesi ve sağlık çalışanların yükünün hafifletilebilmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin Sağlık Bakanlığının yönlendirmelerinin önem arz ettiği belirtilerek, Sağlık Bakanlığı'na, üniversitelerde güz döneminde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda görüş sorulduğu bildirildi.
"Bakanlığın görüşlerini dikkate alın"

Yazıda, şu açıklamalara yer verildi:
'Sağlık Bakanlığının cevabi yazısında '2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesinin önerilmesine karar verilmiştir' ifadesi yer almaktadır.
Üniversitenizde, 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemine ilişkin planlamalarınıza ait kararlarınızda YÖK'ün, yükseköğretim kurumlarına tanımış olduğu inisiyatif çerçevesinde Sağlık Bakanlığının görüşlerinin dikkate alınması hususunda gereğini rica ederim.'
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Bence de online olmalı. Üç beş ergen şehir dışında üni okuyup gezip toazacak aileden uzak keyfine bakacak diye yüz yüze olursa asıl o saçma olur. Gece klüple... Devamını Gör
Merhaba, anlamadığınız üzere çoğu bölümde uygulamalı dersler var. Deneyerek yaparak öğretilen. Öğretmen staj yapmadan öğretmen olursa, doktor kadavra kesmezs... Devamını Gör
Bir üni mezunu olarak söylüyorum arkadaşlar sizde gerizekalılık falan mı var çok merak ediyorum. Eğitim görmek istiyorum len uygulamalı len bilmem ne falan l... Devamını Gör
Kaldı ki üniversiteden sonra %80 işsiz kalacaksınız, %70 mezun olduğunuz bölümle alakasız bir iş yapacaksınız, bu kadar kasmayın :)
Mükemmel devletimiz cafeleri barları açtı. 14 Gün yapılması gereken sokağa çıkma yasağını 2-3 ay boyunca 2-3 gün diye bölüştürdü. Ekonomi batmasın dendi e... Devamını Gör
Tamam da burada yanlış olan kafelerin barların açılması, üniversitelerin online eğitim olması değil.