Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık Av İhalesini Böyle Savundu: 'Kalkınmaya Destek'

Bakanlık Av İhalesini Böyle Savundu: 'Kalkınmaya Destek'

Tarım ve Orman Bakanlığı, Burdur’da çevrecilerin girişimi sonucu iptal edilen av ihalesi için Danıştay'a itirazda bulundu. 47 yaban keçisinin avlanmasının 'kırsal kalkınma için önemli' olduğunu savunan bakanlığın talebi reddedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarım ve Orman Bakanlığı Burdur 6. Bölge Müdürlüğü, 17 Haziran 2020 tarihinde 47 yaban keçisinin avlanması için ihaleye çıktı. 

İhaleyi Alpha Safari Turizm Seyahat Acenta’sı kazandı. Antalya, Isparta, Burdur, Denizli, Kaş Platformu (A Platformu) Sözcüsü Hediye Gündüz ile iki çevreci ihaleyi yargıya taşıdı. Isparta İdare Mahkemesi ihaleyi iptal etti. Karar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından temyiz edildi.

ANKA'nın aktardığına göre bakanlık dilekçesinde av ihalesini; “Zayıf, hasta, genetik deformasyona sahip ve üreme yeteneği düşük, yaşlı bireylerin ve evcil hayvanlarla çiftleşme sonucu oluşan melezlerin popülasyondan çıkarılması isteniyor. Kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla avlanmaya izin verildi” diye savundu.

Danıştay 13. Dairesi, bakanlığın temyiz talebini reddederek, ilk derece mahkemesinin kararını onadı. 

Daire, ihaleyi iptal eden ilk mahkemenin kararının usul ve hukuka uygun olduğuna hükmetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
7
4
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kal El

Hayvanlari sirf zevk ve spor uguruna katlettir sonra kalkinmaya destek diye kendini savun, kalkinmaya destek icin sarayin parasindan kisarak yeni yapilacak k... Devamını Gör

Semih Karakaş

Mahkeme ilk defa üstüne düşen görevi doğru yaptı sanırım

Buğra Atak

ALLAH BUNU DİYENİN DE BELASINI VERSİN...