Görüş Bildir
Haberler
Bakan Bilgin: 'Sözleşmeli Memurları Bu Ay Kadroya Alıyoruz'

Bakan Bilgin: 'Sözleşmeli Memurları Bu Ay Kadroya Alıyoruz'

Emre Ordu
11.11.2022 - 10:56 Son Güncelleme: 11.11.2022 - 11:28

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Enflasyonun karşısında reel ücreti gerileten etkisini ortadan kaldıran bir asgari ücreti gerçekleştireceğiz' dedi. Sözleşmeli memurlarla ilgili düzenlemenin tamamlandığını açıklayan Bilgin 'Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz' ifadelerini kullandı. Bilgin EYT düzenlemesininin aralık ayında Meclis'e sunulacağını ve düzenlemeden 1.5 milyon kişinin yararlanacağını kaydetti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklamalarda bulundu.

Bilgin, asgari ücrete yeni yılda yapılacak zamla ilgili 'Sizin beklentiniz nedir bilmiyorum ama emin olun enflasyonun karşısında reel ücreti gerileten etkisini ortadan kaldıran bir asgari ücreti gerçekleştireceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralığın ilk haftasında toplanacak. Asgari ücret artışı enflasyon karşısındaki gerileme etkisini ortadan kaldıracak' dedi.

Sözleşmeli personel ve EYT açıklaması

Sözleşmeli personel ve EYT açıklaması

Sözleşmeli personelle ilgili çalışmayı tamamladıklarını aktaran Bakan Bilgin 'Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz' diye konuştu.

EYT çalışmalarına da değinen Bakan Bilgin, şartları dolduran 1.5 milyon kişi olduğunu belirtti ve düzenlemenin aralık ayı içinde Meclis'e sunulacağını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
13
8
5
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Yahu bi zam yapıyorsunuz, akabinde zaten her halde bilmem kaç kat zam geldiği için eriyip gidiyor. Sen enflasyonun etkisini nasıl ortadan kaldıracaksın bu şe... Devamını Gör

Monte kristo kontu

Gündemi boş bırakmıyorlar, sürekli gündemi sıcak tutma çalışıyorlar. sözleşmeli kadro, eyt, asgari ücret vs. 4 5 yıldır haberi yapılmayan şeyler her gün habe... Devamını Gör

Semih Kurnaz

Oy dilenmeler başladı, kadroya girin ama oy vermeyin bu ibnelere arkadaşlar. Kendi götünüzü sağlama alın.