Görüş Bildir
Haberler
Bakan Kurum: 'Erdoğan'ı 2023'te Yeni Bir 20 Yıl İçin Cumhurbaşkanı Yapacağız'

Bakan Kurum: 'Erdoğan'ı 2023'te Yeni Bir 20 Yıl İçin Cumhurbaşkanı Yapacağız'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan2023'te yeniden, yeni bir 20 yıl için Cumhurbaşkanı yapacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir dizi programa katılmak üzere gittiği Konya'da konuşan Bakan Kurum, '2023'e yaklaştığımız bu dönemde Cumhur İttifakı olarak gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mahalle mahalle, sokak sokak gezecek, çalmadık hiçbir kapı bırakmayacağız. 20 yılda bu ülkeyi baştan aşağı değiştiren, geleceğe taşıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 2023'te yeniden, yeni bir 20 yıl için Cumhurbaşkanı yapacağız.' dedi.

Kurum'un açıklamaları 📹

Erdoğan bir daha aday olabilir mi? Anayasa ne diyor?

Erdoğan bir daha aday olabilir mi? Anayasa ne diyor?

Anayasanın 101. maddesine göre Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl ve bir kimse en fazla 2 kez üst üste Cumhurbaşkanı seçilebilir. 

Bazı hukukçulara göre Erdoğan 2014 ve 2018'de iki defa seçildiği için üçüncü defa aday olamaz. 

Karşıt görüşteki bazı hukukçulara göre de 2017'de sistem değiştiği için 2018, yeni sistemdeki ilk seçim sayılmalı. Bu kesime göre de Erdoğan'ın aday olmasının önünde bir engel bulunmuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
62
47
9
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Öztürk

ölümsüzlüğüde yaptıysanız büyük hizmet gerçekten

V for Valkyr

Tiplere bak... Korku filminden fırlamış gibiler.

Bozkurt

Devrildiğinde yanındaki dalkavukları da ezeceği için ayakta tutmak adına biri bir taraftan destek veriyor, diğeri düşmesin diye öteki tarafa ittiriyor. Kaçın... Devamını Gör