Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli'den Suruç ve Adıyaman Açıklaması

Bahçeli'den Suruç ve Adıyaman Açıklaması

Onedio Medya
20.07.2015 - 23:18 Son Güncelleme: 20.07.2015 - 23:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün Şanlıurfa Suruç'ta 31 kişinin öldüğü saldırıya ilişkin ve Adıyaman'da çıkan çatışma sonucu şehit düşen başçavuş ile ilgili bir açıklama yaptı. Her iki saldırıyı da kınayan Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'nun ortak deklarasyon çağrısına, 'Eğer Sayın Davutoğlu teröre karşı tavır alacaksa ve de imza atacak bir ortak arıyorsa, öncelikle çözüm sırdaşı HDP’nin kapısını çalmalı ve bu PKK imalatını ikna etmelidir' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adıyaman’daki PKK saldırısını ve Şanlıurfa’daki bombalı saldırıyı kınayan yazılı bir açıklama yaptı. 'İnsan hayatına kasteden canileri ön şartsız lanetliyorum' diyen Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ortak deklarasyon çağrısına da şu sözlerle yanıt verdi:

'Eğer Sayın Davutoğlu teröre karşı tavır alacaksa ve de imza atacak bir ortak arıyorsa, öncelikle çözüm sırdaşı HDP’nin kapısını çalmalı ve bu PKK imalatını ikna etmelidir.'

‘Ön şartsız lanetliyorum’

Devlet Bahçeli, Suruç’taki bombalı saldırıyı şu sözlerle kınadı:

“Kim olursa olsun, neye inanırsa inansın, hangi bahaneye sığınırsa sığınsın insan hayatına kast eden canileri ve terörist hedefleri tartışmasız, amasız ve ön şartsız lanetliyorum. Terörle huzur arasında tarafsız ve yalıtılmış bir bölge olmadığını herkes görmeli, kabullenmelidir.”

MHP lideri, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun Suruç’a gelişinin “amaç ve yöntemlerinin hâlis ve ahlâki görülemeyeceğini” söyledi.

Başbakan’ın deklarasyon çağrısına yanıt

Başbakan Davutoğlu’nun siyasi parti liderlerine teröre karşı ortak bir deklarasyona imza çağrısını “samimiyet ve gerçeklerden uzak” bulan Bahçeli, “MHP'nin şiddet ve teröre karşı nerede durduğu bellidir. Bu konuda hiç kimseye ispat yükümlülüğü yoktur” dedi.

Bahçeli, “Eğer Sayın Davutoğlu teröre karşı tavır alacaksa ve de imza atacak bir ortak arıyorsa, öncelikle çözüm sırdaşı HDP’nin kapısını çalmalı ve bu PKK imalatını ikna etmelidir” yazdı.

MHP’nin duruşunun deklarasyonlara bağlı olmadığını söyleyen Bahçeli, “Bu çerçevede partimiz, konum ve durumundan taviz vermeyeceği gibi sahte oyalamalara ve imza tuzaklarına kapalı duracaktır' dedi.

Güvenlik zaafı eleştirisi

Devlet Bahçeli, “İstanbul’dan kafilelerle Suruç’a gidenlere izin verilmesi, gerekli tedbir ve güvenlik önlemlerinin alınmaması ayrıca sorgulanması ve değerlendirilmesi gereken bir muammadır” dedi.

Ciddi bir istihbarat ve güvenlik zaafı olduğunu söyleyen Bahçeli, grubun ‘İstanbul’dan Suruç’a kadar hiçbir yol kontrolüne, çevirmeye veya engellemeye maruz kalmadan geldiğine’ dikkat çekti.

MHP lideri, “İhmaller zinciri Suruç’taki canlı bombacıya ve arkasında duran alçaklara aradıkları kanlı fırsatı vermiş, sonuçta Türkiye bu menfur hadiseye kilitlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Dolmabahçe’deki açıklama

Devlet Bahçeli, 28 Şubat’ta Dolmabahçe’de İmralı heyeti ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan ve ‘Dolmabahçe mutabakatı’ olarak anılan metne gönderme yaptı.

Bahçeli, “Geçtiğimiz 28 Şubat’ta Dolmabahçe’de toplanıp İmralı canisinin on maddelik ihanet metnini yol ve müzakere haritası olarak benimseyenler, bölücülüğün ve terörün aldığı mesafede pay sahibi olan sorumsuzlardır” dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Temmuz’daki açıklamasını da, “göz boyamanın ve suçluluk telaşının eseri” olarak niteledi.

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0