Görüş Bildir
Haberler
Bacak ve Kalça Şekillendirmek İçin Squat Hareketi

Bacak ve Kalça Şekillendirmek İçin Squat Hareketi

Umut Soy
05.08.2014 - 22:19 Son Güncelleme: 05.08.2014 - 22:32

Bacak Ve Kalça Şekillendirmek İçin Squat Hareketi

Bacak ve kalca bolgenizi sekillendirmek istiyorsaniz cok sayida squat yapmalisiniz.Squat hareketi bel kalca ve bacak bolgesini guclendirir.Fakat birkac dikkat etmeniz gereken nokta var.Eger hareketi duzgun yapmazsaniz bel ve diz rahatsizliklarina yol acabilirsiniz.Bu da hic isteyecegimiz bir durum degil.

Kalça Dikleştirmek Ve Yuvarlaklaştırmak

Kalcanin dik ve yuvarlak olamasin kadinlarin en cok istedigi seydir.bunun icinde squat birebirdir.Kalcanin yaninda belinde sekillenmesini istiyorsaniz Deadlift hareketinide yapmalisiniz.Deadlift hareketi sayesinde beliniz sekillenir.Bel cukuru olusur ve Kalcalariniz disa dogru cikar.Bu da ozellikle bayanlar icin muhtesem bir goruntu olusturur.

Kalcalarinizi ve bacaklarinizi sekillendirmek sadece bayanlar icin onemli degildir.Ozellikle surekli masabasi is yapan veya soforler surekli oturduklari icin kalcalari yayvanlasir.Bunu engellemek icin erkeklerde squat yaparlar.

Squat Hareketi Nasıl Yapılır

Eger spora yeni basladiysaniz squat hareketini bos bar veya kendi vucut agirliginiz ile yapmanizi oneririm.Squat hareketin oncelikle belinizin konumunu dogru ayarlamalisiniz.Beliniz dik durumda olmali.

Agirligi yerden almamalisiniz.Agirlik yuksede durur ve siz onun altina girersiniz.Agirligin altina girdiginizde dizlerinin hafif kirik pozisyonda olmalidir ki kalktiginizda agirlik omuzlarinizda kalsin.

Agirligi trapez kaslarinizin uzerine yerlestirin.Bari tam ortalamalisiniz yoksa dengeniz bozulur.

Asagiya cokerken kalcanizi disari dogru cikartmalisiniz.Ve ayni zamanda yuzunuz daima ileriyi gostermeli ve ayaklariniz omuz genisliginden biraz fazla acik olmalidir.Hareket yapilirken ayaklarin konumu degismemelidir.

Kaynak: http://www.fitnessdestek.net/2014/08/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın