Görüş Bildir
Haberler
Babalar da Çeker Yükü! Çocuk Sahibi Olmaya Hazırlanan Erkeklerin İşini Kolaylaştıracak Öneriler

Babalar da Çeker Yükü! Çocuk Sahibi Olmaya Hazırlanan Erkeklerin İşini Kolaylaştıracak Öneriler

Hep anne adayları için öneriler hazırlayacak değiliz ya! İşte hamile eşlerine yardımcı olmayı isteyen, onunla bu mutlu süreci paylaşmaya hevesli olan, babalık heyecanını en derinden hisseden erkekler için küçük ipuçları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doktor kontrolleri esnasında eşinize eşlik edin, onu yalnız bırakmayın ve duygusal açıdan ihtiyaçlarını karşıladığınızdan emin olun.

Hamile olan ya da sağlık sıkıntıları yaşayan siz olmasanız da sonuçta eşinizin karnındaki sizin de bebeğiniz. Bilgi edinmeniz, sonraki haftalarda ya da aylarda neler olacağını öğrenmeniz, araştırmalar yapmanız, babalığa hazırlık sürecinde size yardımcı olacak elbette. Ayrıca ultrasondan bebeğinizin hareketlerini izlemek ya da kalp atışlarını duymaktan daha güzel ne olabilir ki?

Eşinizin kendi sağlığı ve bebeğinizin güvenliği için yaptığı şeyleri, değiştirdiği alışkanlıkları taklit edin; siz de hamileymişsiniz gibi davranın.

Tabii ki sabah bulantılarından, baş dönmelerinden ya da kilo almaktan bahsetmiyoruz. Eşiniz hem kendisinin hem de bebeğinizin sağlığı için kötü alışkanlıkları bıraktıysa, ona eşlik edebilirsiniz.

Eşinizin karnına sık sık dokunun ve bebeğinize orada olduğunuzu hissettirin.

Baba adaylarının hamile eşlerini anlayabilmesi, duygu durumlarındaki değişiklikleri kavrayabilmeleri elbette mümkün değil ancak bebeğinizin hareketlerini hissetmeniz sizi babalığa daha çok yaklaştırabilir. Eşinizin karnına dokunabilir, ismi belliyse bebeğinize seslenebilir, hatta ona şarkılar söyleyebilirsiniz. Sizi duyacaktır, emin olabilirsiniz.

Hemcinsleriniz olan arkadaşlarınızdan, aile üyelerinizden, yakınlarınızdan fikir alın ve babalığın nasıl bir şey olduğunu, sürecin nasıl geliştiğini anlatmalarını isteyin.

Hemcinsleriniz olan arkadaşlarınızdan, aile üyelerinizden, yakınlarınızdan fikir alın ve babalığın nasıl bir şey olduğunu, sürecin nasıl geliştiğini anlatmalarını isteyin.

Tabii ki herkesin ebeveynlik macerası başka, herkesin bebeği farklı bir kişilik... Ancak yakınlarınızdan alacağınız tüyolar eşinizi de, sizi de rahatlatabilir. Dikkat edin, kötü tecrübeler gözünüzü korkutmasın.

Bebeğiniz doğmadan, henüz eşinizle bol bol vaktiniz varken hazırlıkları birlikte yapın. Eşinize alışveriş esnasında eşlik etmekten ziyade bu süreçte aktif bir rol oynayın.

Alışveriş yapmaktan hoşlanmasanız bile sizi temin ediyoruz, buna bayılacaksınız. El kadar kıyafetler, minicik mobilyalar ve bakım malzemeleri sizi babalığa bir adım daha yaklaştıracak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebeğinizin ismine birlikte karar verin, hayaller kurun ve ileride birlikte yapacağınız şeyleri düşünün.

Her ne kadar zaman çok uzunmuş gibi gelse de bebeğiniz çok kısa sürede büyüyecek. İşte o biraz büyüyünce oyunlar, parklarda bisiklet sürmeler, tuttuğunuz takımın maçlarını birlikte izlemeler başlayacak. Şimdi bunların hayalini kurarak mutlu olabilirsiniz.

Eşinizin böyle bir talebi varsa, mutlaka doğum eğitimlerine ya da hamile etkinliklerine katılın.

Eşinizin böyle bir talebi varsa, mutlaka doğum eğitimlerine ya da hamile etkinliklerine katılın.

Hamile yogası, doğum eğitimi, anne adaylarını bir araya getiren birtakım etkinlikler eşinizin kendisini daha iyi hissetmesini sağlayabilir. Bu nedenle, eğer mümkünse doğum öncesinde ve sonrasında yardımcı olacak bu tip etkinlikleri siz de takip edin.

Mutlaka doğumda eşinize eşlik edin. "Beni kan tutar, bebeği öyle çıkarken göremem, sana bir şey olursa duramam, ay ben bayılırım" demeyin.

Bebeğinizin doğumuna, ebeveyn olmanızın ilk anlarına eşinizle birlikte şahit olmayı siz de istersiniz. Bunun yolu da doğuma girmekten geçiyor.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
31
9
4
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
User

Az kaldı az... 3 Ay sonra inş sağlıklı şekilde kucağımıza alırız... Tekmelemeye başladı... <3

Şeyma Uzun

kızım 11 yaşında şuan hamileyim ve kızım olacağını öğrendim tüm sülalemin yuhlamadığı kalmışken eşimin yanında olup kızım diye şimdiden karnımı sevip değişme... Devamını Gör

User

Allah bağışlasın... Benim eşimde hamile ve şuan 24. hafta içerisindeyiz. Cinsiyeti kız bizimki de... Daha belli olmadan önce bana da soruyorlardı ne düşünüyo... Devamını Gör

Serenat Athena

Ve bence en önemlisi,sakın "Çocuğu anne büyütür." gibi bir yanılgıya düşmeyin.Siz de çocukla ilgilenin. Altını değiştirin,giydirin,besleyin,uyutun... Bir de ... Devamını Gör