Görüş Bildir
Haberler
Azrail'e Şapka Çıkarttıran Modern Çağın Houdini'si: İllüzyonist David Blaine ile Tanışın

Azrail'e Şapka Çıkarttıran Modern Çağın Houdini'si: İllüzyonist David Blaine ile Tanışın

kontorsiyonist
27.07.2015 - 13:57 Son Güncelleme: 27.07.2015 - 14:19

Amerikalı sihirbaz ve illüzyonist David Blaine'i diğerlerinden ayıran çok önemli bir özelliği var. O da Blaine'in bu gösterileri 'gerçekten' yapıyor olması. Bir nevi dayanıklılık deneyi yapan Blaine, şimdiye kadar kimsenin cesaret edemediği bir çok denemeye imza attı ve hepsini başarıyla tamamladı. Bunlar sihir olamaz, bunlar gerçek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Canlı canlı gömüldü

Canlı canlı gömüldü

5 Nisan 1999'da, Blaine kendini canlı canlı gömdü. 7 gün boyunca mezarda kalan Blaine, çevredeki insanların kendisini izleyebilmeleri için de mezarın üzerine toprak yerine 3 ton suyla dolu bir tank yerleştirildi. Blaine 7 gün boyunca, hiçbir şey yemedi ve sadece günde 2-3 kaşık su içti.

7 gün sonra mezardan çıktığında kendini yeni doğmuş gibi hissettiğini söyleyen Blaine, bu denemesiyle de ünlü sihirbaz Houdini'nin 1926'da planladığı ama gerçekleştiremeden öldüğü gösteriyi nihayete erdirmiş oldu.

Buz kalıbı içinde kendini dondurdu

Buz kalıbı içinde kendini dondurdu

27 Kasım 2000 yılında Blaine, Alaska'dan özel getirtilen devasa bir buz kalıbının içinde tam 63 saat, 42 dakika, 15 saniye kaldı. Buz kalıbının içinde bunca saat boyunca ayakta bekleyen ve hiçbir şey yemeyip içmeyen Blaine için en zoru uykusuzluğa dayanmaktı. Sürekli ayakta kalmak zorunda olan Blaine'in uyuması halinde vücudunun buza yapışma tehlikesi söz konusuydu.

Neyse ki onu görmek için gelenler dikkatini dağıtmak için ona tezahüratlar ettiler, şarkılar söylediler veya ona bir şeyler anlattılar. Böylelikle buzun içinde geçirdiği bunca zamanın sonunda çıktıktan sonra Blaine, konuşma zorluğu çekiyordu. Halüsinasyonlar gören Blaine, bir daha asla böyle bir deneyi tekrarlamayacağını söyledi.

Vertigo duruşu

Vertigo duruşu
Vertigo duruşu

22 Mayıs 2002 yılında ise 30 metre yükseklikte ve yarım metre çapında bir direğin üzerinde 35 saat boyunca ayakta kalan Blaine'in düşme tehlikesine karşın tek aldığı önlem istediği zaman tutunabileceği 2 metal çubuktan ibaretti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35 saat sonra ise karton kutuların üzerine kendini bırakan Blaine, bu gösteriyi de başarıyla tamamladı. Blaine'in yaptığı açıklamaya göre, tek bir noktada uzun süre hiç kıpırdamadan durduğunuzda zaman da sizinle beraber duruyor. Saniyeler dakikalara, dakikalar saatlere ve saatler günlere uzuyor.

Plastik bir konteynerda 44 gün

Plastik bir konteynerda 44 gün
gjkimball.files.wordpress.com

5 Eylül 2003'te ise kendisini plastik camdan yapılmış bir konteyner içinde yerden 9 metre yüksekliğe çıkartan Blaine, 44 gününü bu konteyner içinde sadece su içerek geçirdi. Bu süre içinde gösteriyi sabote etmeye çalışan bir çok kişi de göz altına alındı. Bunları içinde konteynera yumurta, elma, domates vb şeyler atanlar ve konteynerın kablosunu kesmeye çalışan kişiler vardı.

44 günün sonunda konteynerdan çıkartılan Blaine'in ilk sözleri 'Hepinizi seviyorum!' oldu ve hemen hastaneye kaldırıldı. Rapora göre Blaine 44 günde 24.5 kilo kaybetmişti ve ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıyaydı.

Su dolu bir kürede 7 gün 7 gece

Su dolu bir kürede 7 gün 7 gece

17 Mayıs 2006'da 2.4 metre çapında içi su dolu bir kürenin içinde 7 gün 7 gece geçirdi. Bu süre içerisinde minik tüpler yardımıyla sadece sıvıyla beslendi.

Kendi ağırlığını hissetmeden suyun içinde geçirdiği süre boyunca kendisini uzaydaymış gibi hissettiğini söyleyen Blaine, bu gösterinin sonunda 8.58 dakika olan en uzun nefes tutma rekorunu kırmak istedi. Ama rekor denemesi sırasında durumunun kötüye gittiğinin fark eden doktorların isteğiyle 7.30 dakikada dalgıçlar tarafından dışarı çıkartıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sonsuz dönüş

Sonsuz dönüş
Sonsuz dönüş

21 Kasım 2006'da bir denge çarkı içinde 52 saat boyunca asılı kaldığı yerde dönen Blaine'in bu sefer farklı bir amacı vardı: Kurtuluş Ordusu'ndan seçilmiş 100 çocuk için kişi başı 500$lık hediye çeki. Blaine bu gösteriyi de başarıyla tamamladı.

Baş aşağı ölüm dalışı

Baş aşağı ölüm dalışı
uk.eonline.com

18 Ekim 2008'deki gösterisinde Blaine, altında herhangi bir emniyet ağı olmadan tam 60 saat boyunca havada baş aşağı asılı kalacaktı. Bu gösterinin yan etkileri ise körlük ve diğer bir çok sağlık problemiydi. Bu nedenle Blaine, saat başı sağlık kontrolleri için yukarı çekildi.

1 Milyon Volt Elektrik Yüklemesi

1 Milyon Volt Elektrik Yüklemesi

5 Ekim 2012'de, 72 saatlik sıra dışı bir gösteriye imza attı. Şimdiye kadar yaptığı en zor ve sonucu en bilinmez olan gösterisiydi. Yaklaşık 7 metrelik bir sütunun üzerinde duran Blaine, 1 milyon voltluk bir elektriğe maruz kalacaktı. Üzerinde uygun kıyafetler ve ekipmanlar olan Blaine'in bu gösterisinin en büyük tehlikesi ise ölümdü!

Tesla'nın çizimlerinden örnek alınarak üretilen bu düzenek içinde aç ve susuz geçirdiği 72 saat sonunda Blaine bitap düşmüştü; ama konuşabiliyor ve yürüyebiliyordu. Ne hissettiği sorulduğunda ise sürekli olarak yıldırım çarpıyormuş hissine kapıldığını söyledi.

Dayanıklılık gösterileri dışında sokak sihri olarak adlandırdığı kısa süreli gösteriler de yapan Blaine, bu gösterileri sokakta tesadüfen karşısına çıkan insanlara ve Katty Perry, Woody Allen, Will Smith, Stephen Hawking gibi ünlü isimlerle de gerçekleştiriyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sokak sihirlerinin tamamını izlemek isteyenler için işte David Blaine!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
13
6
4
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Soner Akça

Lan benim klostrofobim var! Resimlere bakarken bile tedirgin oldum :(

Anıl Turan

kesin ip var

Sude

Benim bildiğim o su dolu küre içinde rekor kıramayınca başka bir rekor kırmak için bir süre saf oksijen soluyup su dolu bir şeye girdi ve 17 dakika hiç nefes... Devamını Gör