Görüş Bildir
Haberler
Azerbaycan, Ermenistan'ın Gence'de Sivilleri Bombaladığını Duyurdu

Azerbaycan, Ermenistan'ın Gence'de Sivilleri Bombaladığını Duyurdu

Azerbaycan Devlet Başkanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'nin Ermenistan tarafından bombalandığını açıkladı. Anadolu Ajansı, saldırıda 1 sivilin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Hacıyev, top atışlarının kent merkezinde yoğun yerleşimin olduğu yerlere isabet ettiğini söyledi.

Hacıyev, Twitter hesabından Gence'deki hasarı ortaya koyan görüntüler paylaştı. 👇

Gence'nin yanı sıra Ağdam ve Terter köyleri de bombalandı

Gence'nin yanı sıra Ağdam ve Terter köyleri de bombalandı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Ermeni askeri gruplar, Gence şehrini, Karabağ’da ise Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini topçu ve roket atışlarıyla bombalıyor. Gence’ye yönelik saldırılar, Ermenistan topraklarından yapılmıştır.' ifadelerine yer verildi.

1 sivil hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı

1 sivil hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının açıklamasında ise 'Ermeni askeri grupların Gence'ye saldırısında 1 sivil hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı. Ermenistan’ın sivillere ve sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları neticesinde bugüne kadar 22 kişi hayatını kaybederken, 74 kişi yaralandı.' ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, dün 7 bölgenin kurtarıldığını duyurmuştu 👇

Kimsenin tanımadığı Dağlık Karabağ lideri: Düşman ders almazsa güçlü saldırılara devam ederiz 👇

Bağımsızlığını ilan eden fakat hiçbir ülkenin tanımadığı Dağlık Karabağ’ın lideri Arayik Harutyunyan, bugün Facebook sayfasından yaptığı açıklamada “Emrim üzerine savunma ordusu Gence kentindeki askeri tesisleri etkisizleştirmek için Gence Havalimanı’na saldırı düzenledi” dedi.

Harutyunyan, sivillerin hayatını kaybetmesinin önüne geçmek için bu saldırıdan sonra bombardımanı durdurma emri verdiğini söyledi ve ekledi:

“Düşman bundan gerekli dersleri almazsa güçlü ve orantılı saldırılara devam edeceğiz. Azerbaycan geç olmadan durmalı.”

Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Bu saldırılar, Ermenistan’ın içine düştüğü çaresizliğin ve insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir' denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

'Ermenistan´ın, Azerbaycan´ın ikinci büyük kenti Gence´de sivil halkı hedef alan bugünkü saldırıları, Ermenistan´ın hukuk tanımaz tutumunun yeni bir tezahürüdür. Bu saldırıları kınıyoruz.

İşgal ettiği Azerbaycan topraklarında yenilgiyle yüzleşen Ermenistan, başta Cenevre Sözleşmeleri olmak üzere insancıl hukukun tüm ilkelerini ihlal ederek, işgal ettiği için çatışmalara sahne olan bölgelerin ötesinde de sivil yerleşim alanlarına saldırmaktadır. Bu saldırılar, Ermenistan´ın içine düştüğü çaresizliğin ve yasadışı işgalini sürdürmek için insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir. Baştan beri söylediğimiz üzere, Ermenistan bölgedeki barış ve istikrarın önündeki en büyük engeldir.'

MSB, kritik öneme sahip Cebrail kentinin de kurtarıldığını duyurdu 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
27
15
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Azerbaycan ordusunun karşisina çikmaya cesaret edemeyen Ermenilerin kalleşçe sivil katliami suruyor. Sozde soykirim iddialariyla ortaliği ayaga kaldirmaya ca... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Artık kendileri de kabul ediyor sivillere ateş ettiklerini, düşmanlığın da bir adabı olur ama bunlar onursuz haysiyetsiz kahpe çıktı biz hep kahpecesine denk... Devamını Gör

yobaz-hoplatan

Allahtan Azerbaycan artik kendisini terorist ermenistan devletinden koruyacak kadar gelisti. Bugun Azerbaycan 1992 yillarinda gibi olsa ermeni teror devleti ... Devamını Gör