Görüş Bildir
Haberler
Azerbaycan: Ermenistan Ateşkesi İhlal Etti

Azerbaycan: Ermenistan Ateşkesi İhlal Etti

Onedio Medya
06.04.2016 - 22:49

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın Azerbaycan’a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne ateşkes ihlali yaparak ateş açtığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, dün Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında operasyonların durdurulması yönünde tarafların mutabakata varmasının ardından, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Ordubat, Şahbuz ve Babek illerindeki Azerbaycan mevzilerinin ateşe maruz kaldığı bildirildi.

Ermenistan'ın Mehri, Sisian ve Cermuk illerinden büyük çaplı silahlar ve havan toplarından açılan ateşin bugün saat 12.56'ya kadar devam ettiği kaydedildi.

Nahçıvan’daki askeri birliklerin ise Ermenistan’ın açtığı ateşe karşılık verdiği duyuruldu. 

Ordubad yönünde bulunan Azerbaycan birliklerinin ateşe karşılık vermesi sonucu, Ermenistan’ın karşı taraftaki ateş noktası ve savunma sistemlerinin tahrip edildiği de açıklandı.

Görsel: Reuters & Al Jazeera

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada Azerbaycan - Ermenistan cephe hattındaki çatışmaların karşılıklı olarak durdurulduğu açıklanmıştı.

Yine Savunma Bakanlığı tarafından farklı tarihlerde yapılan açıklamalarda da, çatışmalarda 31 Azerbaycan ve 240 Ermenistan askerinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

"1915 olayları oylanacak"

"1915 olayları oylanacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan resmi ziyaret için Berlin’e giden Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşen Almanya Başbakanı Angela Merkel, 1915 olaylarına ilişkin Federal Meclis’te bir karar gündeme geleceğine ve Türkiye’yi de bunun çok yakından ilgilendirdiğine ilişkin bir soru üzerine, 'Evet doğru, Federal Meclis’te bu konuda bir görüşme yapılacak ve oylama olacak. Türk tarafının da bunu takip ettiğine ve takip edeceğine inanıyorum. Meclis’te bu konu ele alınacağı için bugün şimdi daha fazla bir şey söyleyemem' dedi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Michael Faraday

Allah düşmanın da mertini nasip etsin. Kahpelikte üstlerine yok

SeKo Zov

😂😂😂😂 Geçenlerde sınırdan yemek istiyolardı

bekr krblt

Kalbimiz gücümüz desteğimiz herdaim sizlerle. Can AZERBAYCAN...

Ömer Çetin

Şu savaş da bizi birleştirmezse Türkiye olarak daha da başka hiçbir şey bizi eski halimize getiremez....