Görüş Bildir
Haberler
Merkel: 1915 Olaylarıyla İlgili Tasarı Parlamentoya Gelecek

Merkel: 1915 Olaylarıyla İlgili Tasarı Parlamentoya Gelecek

Almanya Başbakanı Merkel, 1915 olaylarına ilişkin Federal Meclis’te bir karar gündeme geleceğine bunun da Türkiye’yi de çok yakından ilgilendirdiğine ilişkin bir soru üzerine, 'Evet doğru. Meclis’te oylama olacak. Türk tarafının da bunu takip ettiğine ve edeceğine inanıyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Başbakanı Angela Merkel, resmi ziyaret için Berlin’e giden Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile Başbakanlık’ta görüştü. Almanya Başbakanı Merkel, 'Kanın daha fazla akmaması ve insanların hayatını kaybetmemesi için her şeyi yapmak lâzım. Bunun için kabul edilebilir ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması yönündeki çabalar çok önemli. Çatışmalar devam ettiği sürece siyasi sürece geçilemez' dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ise, 'Ermenistan aynı şekilde güven artırıcı önlem olarak cephe hattında keskin nişancıların geri çekilmesi önerisinden yanaydı ancak bunlar hayata geçirilmedi' diye konuştu.

'Federal mecliste bu konuda bir görüşme ve oylama yapılacak'

'Federal mecliste bu konuda bir görüşme ve oylama yapılacak'

1915 olaylarına ilişkin Federal Meclis’te bir karar gündeme geleceğine ve Türkiye’yi de bunun çok yakından ilgilendirdiğine ilişkin bir soru üzerine Merkel, 'Evet doğru, Federal Meclis’te bu konuda bir görüşme yapılacak ve oylama olacak. Türk tarafının da bunu takip ettiğine ve takip edeceğine inanıyorum. Meclis’te bu konu ele alınacağı için bugün şimdi daha fazla bir şey söyleyemem' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın