Görüş Bildir
Haberler
Aylarca Su Altında Kalabilen Drone’lar ile Tanışın

Aylarca Su Altında Kalabilen Drone’lar ile Tanışın

John Hopkins Üniversitesi araştırmacıları, havada olduğu gibi su altında da durabilen dronelar geliştirmeyi başardı. Hem havada hem su altında gidebilen bu dronelar ek olarak suyun dibinde aylarca gizlenebilme özelliğine de sahip.

CRACUNS (Su Altında Gizlenebilen Korozyon Dirençli Hava Aracı) adı verilen bu droneların gizli görevleri gerçekleştirmek üzere üretildiği düşünülüyor. Çünkü bu dronelar, havada görevini yaparken gerekli durumlarda su altına girerek gizlenip, ardından pervanesini çalıştırarak tekrar havaya çıkıp görevine devam edebiliyor.

İki ay boyunca su altında bekleyebilme özelliği taşıyan CRACUNS, çok sayıda testi başarıyla geçmiş. Adındaki korozyon dirençli tanımı ise suya karşı dayanıklı olduğunu gösteriyor. Suyun basıncından hiçbir şekilde etkilenmeyen ve paslanmayan bu dronelar, istenilen her an tekrar kolayca havalandırılabiliyor.

CRACUNS projesinin yöneticisi olan Jason Stipes, mühendislerin otonom insansız hava araçları ile Navy denizaltı sistemlerinin özelliklerini birleştirdiklerini söylerken, geliştirici ekipten henüz fiyat ve piyasaya giriş tarihi hakkında bir açıklama gelmiş değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın