Görüş Bildir
Haberler
Avusturalya Sahillerini Köpek Balıklarından Korumak İçin Drone Kullanıyor

Avusturalya Sahillerini Köpek Balıklarından Korumak İçin Drone Kullanıyor

Avusturalya'da köpek balığı saldırıları nadir olmasına rağmen her yıl bir çok insan deniz kıyısında yüzerken hayatlarını kaybediyor. Devlet bu riski azaltmanın kolay bir yolu olmadığını biliyor ancak yeni bir köpek balığı stratejisi üzerine 16 milyon dolar yatırım yaptı ve bu strateji de GPS teknolojisini de barındıran drone devriyelerini içeriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugünden itibaren başlayacak olan drone denemelerinde operatörler droneları Sydney ve Brisbane'ın ortasında yer alan Coffs Harbour'a gönderecek ve dronelar da sığ yerlerdeki görüntüleri canlı olarak geri göndererek bölgede yüzen insanları ve sörf yapanları bir risk durumunda uyaracak.

İşaretlenen köpek balıklarını daha iyi takip edebilmek için devlet 10 adet 4G dinleme istasyonu kurarak gerçek-zamanlı veriler toplayacak. Aynı zamanda kuzey yakasında kapsamlı antene sahip bir gözetim helikopteri olacak ve böylece daha iyi gözetleme yapılacak. Yalnızca 2015te, 33 Avusturalyalı köpek balığı saldırısına uğradı ve  bu saldırılardan 2 tanesi ölümle sonuçlandı. Devlet bir sonraki yılda insanların denizde köpek balıkları tarafından saldırıya uğramadan güvenle yüzmelerini sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/11/25/au...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0