Görüş Bildir
Haberler
Avustralya'da Türk Hakeme Ödül

Avustralya'da Türk Hakeme Ödül

Enver K.
17.03.2015 - 15:38

2014 FIFA Dünya Kupası'nda Avustralya adına maç yöneten FIFA kokartlı eski hakem Hakan Anaz, ülkede yılın hakemi ödülüne layık görüldü.

Melbourne Kriket Sahası'nda yapılan 2014 Victoria Spor Ödülleri töreninde, 2011 Asya Kupası, 2012 Londra Olimpiyatları, 2013 20 Yaş Altı Dünya Kupası ve 2014 Dünya Kupası'nda görev alan Türk kökenli Avustralyalı Hakan Anaz, tüm spor dallarında Victoria eyaletinde 'Yılın Hakemi' ödülünü kazandı.

Victoria eyaletinin en prestijli spor ödülüne layık görülen Hakan Anaz, AA'ya yaptığı açıklamada, kazandığı ödül nedeniyle hem kendisi ve ailesi hem de Türk toplumu adına çok mutlu olduğunu belirterek, 'Ailem kariyerim için çok fedakarlık yaptı. Bu ödülün Türk toplumuna ve sporculara örnek olmasını umuyorum. Türk sporcuları çok yetenekli, mesela Aziz Behiç Avustralya Milli Takımı'nda oynuyor, kendisi ile gurur duyuyoruz inşallah böyle isimlerin devamı gelir' dedi.

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda yönettikleri 3 maçta yardımcı hakemlik görevini başarı ile yaptıktan sonra faal hakemlik mesleğini bırakan Hakan Anaz, 'hakemliğe hedeflediği başarı zirvesine ulaştıktan sonra' veda ettiğini belirtti. Anaz, bundan sonraki hedefini ise, genç sporcuları başarıya ulaştırmak olarak açıkladı.

Hakemliğe 1994'te başlayan, 2005'te FIFA, 2008'de Asya Futbol Federasyonu kokartı takan Anaz, ayrıca Avustralya Vergi Dairesi'nde görev yapıyor.

Skorer

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/avustralya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0