Görüş Bildir
Haberler
Avukatı Yanıtladı: Sedat Peker Seçim Öncesi Konuşacak mı?

Avukatı Yanıtladı: Sedat Peker Seçim Öncesi Konuşacak mı?

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Peker’in, seçime iki ay kala yapacağına söz verdiği açıklamalar için 'Bugünkü koşullarda Sedat Peker’in bir açıklama yapmasının mümkün olmadığını hukuken görüyorum, biliyorum” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Organize suç örgütü liderliğinden hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Peker'in seçime iki ay kala yapmaya söz verdiği açıklamaları yapıp yapmayacağına dair soruya yanıt verdi.

Barkın, KRT TV’de Yavuz Oğhan’ın sunduğu “Bi’ de bunu izle” programına konuk oldu. Barkın, söz verilen açıklama ile ilgili “Peker, bu tecridin kalkmaması halinde açıklamalara devam etmeyeceğini net biçimde görüyor” dedi.

Barkın, en son iki gün önce konuştuğu Peker’in yaşadığı durumun ‘dijital tecrit’ olarak adlandırıldığını ancak bunun aslında bir ‘ev hapsi’ niteliğinde olduğunu belirtti.

Emre Olur üzerinden uyarı

Emre Olur üzerinden uyarı

Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur’un gözaltına alındığı süreçte Birleşik Arap Emirlikleri’nden Sedat Peker’e iletilen bir ‘uyarı’ olduğunu söyleyen Barkın, bu uyarının “Sadece senin değil, senin adına deklarasyonda bulunan herhangi bir kişinin politik içerikli hiçbir açıklamasına cevaz vermeyeceğiz” biçiminde olduğunu söyledi.

"Tecrit kalkarsa sözümü tutacağım"

Sedat Peker'in seçim öncesi yapacağını duyurduğu açıklamalarla ilgili yakın çevresine 'Ölsem bile sözümü tutacağım ama tabi bunun için tecridin kalkması gerek. Bunun için muhalefetin çaba sarf etmesi gerek. Tecrit kalkarsa sözümü tutacağımı herkes görecek. Ölsem bile” dediği iddia edilmişti.

İYİ Partili Çömez'in Sedat Peker girişimi

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, geçtiğimiz ay Londra'daki BAE Büyükelçiliği'ne giderek BAE Devlet Başkanı Halife bin Zayid El Nahyan'a bir mektup bırakmış ve ardından açıklama yapmıştı. 

Mektupta Sedat Peker'e uygulanan dijital tecritin kaldırılması talep ettiklerini anlatan Çömez, 'Şüphesiz Sedat Peker, tartışmalı bir kişilik olsa da bugün vereceği bilgiler, Türkiye'de var olan birçok yolsuzluk, hukuksuzluk ve hatta rezillik diyebileceğimiz şeyleri ortaya çıkartabilmek için önemli' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
11
9
7
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
h.ibrahim

bağlamayı çekmişler sedatıma(: rizeli deilmisiniz hepiniz laparasınız aq

Ahmet Pasagil

yemlemişlerdir sedatı.

Toplum ruhen bitik ve aklen gidik ise o açıklamaları yapsa neeee yapmasa neee sanki çok faydalı olacak da. Ayrıca bu iş iyice magazine döndü haliyle sıktı ar... Devamını Gör