Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Gelirlerinde Lider Galatasaray

Avrupa Gelirlerinde Lider Galatasaray

Enver K.
18.10.2015 - 10:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray, UEFA'nın geçen sene dağıttığı paralarda Türk takımlarına gelen paranın büyük bir kısmını tek başına kasasına koydu.

UEFA, geçen sezon Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden takımların aldığı paraları açıkladı. Türkiye içinde aslan payı Galatasaray’ın oldu.

Milliyet'te yer alan habere göre, Sarı-kırmızılılar geçen sezon Devler Ligi’nde sadece bir puan almasına rağmen 18 milyon 594 bin euroyu cebine koydu. Bunun 8 milyon 600 bin eurosu gruplara katılım, 500 bin eurosu da performanstan gelirken, 9 milyon 494 bin euroluk kısım ise market pool denilen, yayın gelirleri ve diğer gelirlerden oluştu.

UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan çıkma başarısını gösterip, son 16’ya kalan Beşiktaş ise 7 milyon 849 bin euroyu kasasına indirdi. Diğer takımımız Trabzonspor ise performans düşüklüğü nedeniyle 6 milyon 158 bin euroya razı oldu.

ZİRVE JUVENTUS'UN  

Tüm kulüpler arasında yapılan sıralamada liderlik Juventus’un oldu. Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona ile final oynayan İtalyan ekibi 89 milyon 100 bin euro ile zirvede yer alırken, şampiyon Barça ise 61 milyon euroda kaldı. Bu fark, “market pool” olarak tanımlanan ve ülkeler arasında değişiklik gösteren değerlendirmeden kaynaklandı.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
15
9
6
2
1
0