Görüş Bildir
Haberler
Avea da Akıllı Bileklik Pazarına Girdi

Avea da Akıllı Bileklik Pazarına Girdi

Deniz Gök
17.12.2014 - 14:32 Son Güncelleme: 17.12.2014 - 20:14
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'deki GSM operatörlerinden Turkcell'den sonra Avea da akıllı bileklik pazarına adım atıyor. Firma Smartband adının verdiği akıllı bilekliğini duyurdu.

Giyilebilir teknolojilerin yaygınlaşması firmaları bu alanda çözümler üretmeye itiyor. GSM operatörleri de bu alanda yatırımlar yapıp ürünlerini piyasaya sürüyor. Bu alandaki ilk adım Turkcell'in T-Fit adını verdiği akıllı bilekliği ile Haziran ayında gelmişti. İkinci hamle ise Avea'dan geldi.

Avea, Smartband adını verdiği akıllı bilekliğini duyurdu. Adım sayma, kalori hesaplama, alınan mesafe bilgisi gibi verileri ölçebilen akıllı bileklik üzerindeki ekranı sayesinde aktiviler hakkında bilgi verebiliyor.

Aynı zamanda uyku kalitesini de ölçebilen akıllı bileklik, hangi saatte uyanmak gerektiği konusunda bilgi veriyor. Akıllı telefona kurulan uygulama yardımı ile istatistiki bilgileri de gösterebilen akıllı bilekliğin satış fiyatı 139 TL olarak açıklandı.

Vodafone'da yok

Türkiye'de faaliyet gösteren üçüncü operatör olan Vodafone'un şimlidik bu tarz bir ürünü bulunmuyor. Firmanın kendi markası altında sattığı telefon ve tablet modelleri yer alıyor.

  • Kaynak: Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ave...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0