Görüş Bildir
Haberler
Atatürk Havalimanı'nı Bitiren 25 Yıllık Taahhüdün Belgesi Ortaya Çıktı

Atatürk Havalimanı'nı Bitiren 25 Yıllık Taahhüdün Belgesi Ortaya Çıktı

Sözcü gazetesi, Atatürk Havalimanı için müteahhitlere verilen kapatma garantisinin belgesini paylaştı. Yeni havalimanının ihalesinden yaklaşık 2 ay önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile ihaleyi kazanan firmalar arasında yapılan yazışmada, “25 yıllık işletme süresi boyunca İstanbul’a yeni bir havalimanı planlanamayacağı gibi, Atatürk Havalimanı’ndan tarifeli seferler yapılmayacak” ifadesi yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den İsmail Şahin imzalı haberde şu ifadeler yer aldı:

'Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihalesi olan yeni İstanbul Havalimanı, 26 milyar 139 milyon Euro karşılığında, Cengiz, Kolin, Kalyon, Limak ve Mapa tarafından oluşturulan ortaklığa verildi. 3 Mayıs 2013 tarihinde yapılan bu ihaleden yaklaşık 2 ay önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile ihaleyi kazanan firmalar arasında yapılan yazışmada, Atatürk Havalimanı'nın tarifeli seferlere kapatılacağı açık ve net olarak kayıtlara geçirilmiş.

Dönemin DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve yardımcısı Mehmet Ateş'in imzasının yer aldığı belgede “İstanbul Yeni Havalimanı Projesi İhalesi (Zeyilname)” konu başlığıyla, idareye yöneltilen bir takım sorulara cevap veriliyor. İdare, 8 numaralı soruya verdiği cevapta aynen şu ifadeleri kullanıyor:

'25 yıllık işletme süresi boyunca İstanbul'a yeni bir havalimanı planlanamayacağı gibi, Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli seferler yapılmayacak.'

👇

👇

Muhalefet İstanbul Havalimanı'nın zarar etmemesi ve Araplara satılabilmesi için Atatürk Havalimanı’nın feda edildiğini savunuyordu. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
15
5
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Reis'e oy veren herkes bu ihanetlerden sorumludur... ..... 😠😡😡😡😡😡🤪

Pınar Yalçın

Adam ne diyorsa çıkıyor.

cinnet is coming

3. havalimanı yapıldı diye 1. havalimanını kapatmanın, 3. köprü yapıldı diye 1. köprüyü kapatmaktan farkı yoktur.

Minister of Magic

O da yapıldı zaten ticari araçlar mecburen 3.köprüden geçiyor.