Görüş Bildir
Haberler
Atatürk Büstüne Saldıranların İfadesi: 'Kadir Mısıroğlu'ndan Etkilendik'

Atatürk Büstüne Saldıranların İfadesi: 'Kadir Mısıroğlu'ndan Etkilendik'

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde Kernek Anadolu Lisesi’nin bahçesindeki Atatürk büstüne yönelik saldırıda 2 kişi tutuklandı. Saldırganlar ifadelerinde, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığıyla bilinen Kadir Mısırlıoğlu’ndan etkilendiklerini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay, 9 Şubat günü gece Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Kernek Anadolu Lisesi’nin bahçesinde yaşandı.

Lisenin bahçesinde bulunan Atatürk Büstüne saldıran 2 şüpheli, Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün yürütmüş olduğu geniş çaplı soruşturmanın ardından yakalandı.

Okulun ve çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinden şüpheliler tespit edildi. Atatürk büstüne saldıran şüphelilerin 17 yaşındaki Mustafa D. ile 15 yaşındaki Emirhan D.'nin olduğu öğrenildi.

"Sevap olduğunu düşündük"

"Sevap olduğunu düşündük"

Şüphelilerin savcılıkta verdiği ifadede “Keşke Yunan İşgal etseydi” diyerek Kurtuluş Savaşı’nı eleştiren, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı, ‘Fesli Kadir' diye de bilinen Kadir Mısıroğlu’ndan etkilendikleri için saldırıyı yaptıklarını kaydettiler.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, saldırganlardan M.D, savcılıkta verdiği ifade, şunları kaydetti:

“E.D. benim yeğenim olur. Kendisi ağabeyimin oğludur. Kendisi ile birlikte sürekli olarak internetten Kadir Mısırlıoğlu'na ait izliyorduk. Olaydan yaklaşık 2-3 ay önce de izlemiş olduğum videolarda Kadir Mısırlıoğlu Atatürk'ün put olduğunu söyledi. Yine bu videolarda şu an ismini hatırlamadığım bir peygamberin putları kırdığından bahsediliyordu. 

Ben de sevap olduğunu düşünerek yeğenim olan E.D ile yolda yürürken gördüğümüz okul içerisindeki Atatürk heykelini kırmaya karar verdik. Olay tamamen aniden gelişen bir olaydır. Misafirlikte olduğum içinde akşam saatlerinde yeğenim ile gezmeye çıktığım sırada okulu görmemiz üzerine söz konusu Atatürk heykelinin bulunduğu yerden elimizle kırdık ve yakında bulunan çöp konteynırının içerisine attık Bu olay için bizi yönlendiren söz konusu Atatürk heykelini kırmamızı isteyen hiç kimse yoktur. Tamamen Kadir Mısırlıoğlu'nun videolarından etkilendiğimiz için kendi irademizle böyle bir eylemi gerçekleştirdik.'

Tutuklandılar

Suçlarını itiraf eden 2 şüpheli Emniyetteki ifadelerinin ardından Malatya Adliyesine sevk edildi.

Sulh ceza hakimliğince sorgulanan şüpheliler, “Kamu malına zarar verme, Atatürk'ü temsil Eden Heykel, Büst ve Abideleri veya Kabrini kırma veya Bozma”  suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
42
17
14
8
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Çiftçi

Kadir Mısıroğlunu sizin gibi 2 3 köpek hatırlar. Ama ellerinizin ve zihniyetinizin uzanamadığı Gazi Mustafa Kemal'i milyonlar anar, yaşatır ve sevip sayar.

biri

Bir gün de gidin aklı başında birinden, vatansever bir sanatçıdan, filozoftan, bilim insanından, yazardan etkilenin.. ulan peynirdeki küfte bile sizden fazl... Devamını Gör

Bozkurt

BOP'çu Kadir aşağıdan gurur duyuyordur sizinle.