Görüş Bildir
Haberler
Astroloji Nedir Ne Değildir?

etiket Astroloji Nedir Ne Değildir?

Dr.Astrolog Şenay Devi
02.11.2023 - 13:30 Son Güncelleme: 03.11.2023 - 23:32

Astrolojik analizler Tıp gibi kendi içinde alanlara ayrılır. Batı Çin Hint Saatler Astrolojisi Astro kartografi konumsal astroloji, doğa olayları depremler havadan sudan gelecek zararlar ile alakalı olayları, seyahat ettiğinizde veya bir yere kök saldığınızda dünyaya, enerjiye, aşka ve kariyer beklentilerine bakış açınızın nasıl etkilenebileceğini görmenizi sağlayan astroloji sistemidir. 

Mundane Astroloji, Siyasi astroloji olarak da bilinen sıradan astroloji, astrolojinin siyasetle, hükümetle ve belirli bir ulusu, eyaleti veya şehri yöneten yasalarla ilgilenen dalıdır.  Bir ortaklık iş ilişki evlilik için ise iki kişinin haritalarının eşleştirilmesi hayırlı zamanlar dikkat edilmesi gereken döngüler için Sinastri analizi yapılır. Fakat günümüzde gökyüzünü 12 burca sığdıran bir zihniyet ve belli kurslardan eğitim aldıktan sonra kendine astrolog ünvanı veren kişiler sebebi ile yalan yanlış yorumlar okurların zihnini karıştırmaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Astroloji popüler kültürün eğlencesi değildir!

Astroloji popüler kültürün eğlencesi değildir!

Bir kişinin bir ülkenin doğum haritasının incelenerek yorumlanabilmesi için mutlaka doğum bilgileri verileri saati ülke kurulum zamanının net olarak bilinmesi gereklidir. Bilinmiyorsa rektifikasyon  doğrulama çalışması ile ki bu ileri derecede uzmanlık ve kişiye özel 1 haftalık bir çalışma sonucu kişilerin hayatındaki önemli olaylar evlilik ayrılık hastalık yakınların doğum bilgisi mezuniyet askerlik gibi yaşanmışlıklardan geriye doğru yapılan doğrulama çalışması ile gün ay yıl saat olarak tespit edilir. Aksi halde doğru bir analizin yapılması mümkün değildir. Seçim zamanları şu lider kazanacak gibi açıklamalar yapabilmek için mutlaka bu verilerin olması gereklidir.  İkiz Alev ruh eşi ün göstergeleri gibi örneklemeler genelleme yapılarak yorumlanamaz.  12 Burç 12 Tip insan ve aynı özellikte karakterlerin olması mümkün değildir. Ayrıca danışan ile astrolog arasında daima doktor hasta ilişkisinde olduğu gibi gizlilik esası ve mahremiyet olmalıdır. Doğum haritası analizi kişiye özeldir, tv programları ya da sosyal medya hesaplarında kesinlikle yapılamaz.  Hayatın içindeki cevaplara göre analizler değişir. Nasıl ki bir hastaneye gittiğimizde Check up yapılır hastalıklarımız tespit edilir ve hastalığımızın uzmanı tedaviyi gerçekleştirirse, İşleyiş astroloji de de tam olarak böyledir. Kalp rahatsızlığınız varsa bunu jinekolojik tedavi ile iyileştiremezsiniz. Astroloji teknik ve sistemlerini kullanmanız ve cevap bulacağınız analizlerin yapılması şarttır. Ayrıca 30 yaşından sonra da yükselen burcun etkisine girmiyoruz! Yükselen burcumuz fiziksel özelliklerimizi sağlımızı dış dünyaya yansıyan yönümüzü ortaya koyarken, Güneş burcumuz doğum haritalarımızın kalbidir bizi biz yapan değerlerimizi temsil eder. Ay burcumuz ise aşk hayatımız doğurganlığımız bilinçaltımız hayatımızda ki kadın ve erkekler ile ilişkimizi temsil eder. Bu nedenlerden dolayı da daima Yükselen Güneş ve Ay burcumuzu birlikte takip etmeliyiz.

Astroloji bizim tarihimizde Türk beylik ve devletlerinde kabul görüp önem taşımak ile birlikte, Osmanlı Dönemi’nde müneccimlik ilmi nucm ilmi felek resmiyet kazanmıştır.

Astroloji bizim tarihimizde Türk beylik ve devletlerinde kabul görüp önem taşımak ile birlikte, Osmanlı Dönemi’nde müneccimlik ilmi nucm ilmi felek resmiyet kazanmıştır.

Müneccimbaşılık teşkilatı, bir kurum olarak silahtar ağaya bağlı medreselerde, matematik astronomi ve astroloji üzerine eğitimlerini tamamladıktan sonra maaş karşılığı hizmet veren gözlem evleri ve rasathanelerde yaptıkları incelemeler ile sadrazam tarafından hilat giydirilerek göreve getirilerek çalışmalar yapmışlardır. Osmanlı padişahlarının bir devlet görevlisini ödüllendirmek, gönlünü almak veya onu yüceltmek için hediye ederek giydirttikleri değerli kumaşlardan yapılmış kaftana verilen isimdir hilat ve Osmanlı padişahları aynı zamanda İslam halifesiydi Kuran-ı Kerim'i sizden bizden iyi bilen halifeler İslam’ı yaymak ile görevliydi. Kutsal kitabımızda astrolojiyi yasaklanmış olsaydı devlet yönetiminin bir parçası yapamazlardı. Yasaklanan şey fal ve falcılıktır.  Türkiye’deki en büyük sorun Astrolojinin eğitimsiz insanlar tarafından ele alınması yüzünden Fal gibi algılanmasıdır ki! Fal ve Falcılık Kutsal kitabımızda haram kılınmıştır. Yasal olarak ta suçtur. Tüm tv programlarımda makalelerimde kitaplarımda astrolojinin fal ile hiçbir ilgisi olmadığını defalarca ifade etmişimdir. Fal ve falcılığın bilimle ilimle hiç bir alakası yoktur olsaydı üniversiteleri eğitim kurumları olurdu. Ülkemizde yasal çerçevede fal, falcılık, büyü, büyücülük, yasak olduğundan dolayı bu tür kişiler kendilerine Astrolog ünvanı bahşederek kanunlara karşı koruma altına girdiklerini sanmaktadırlar. Bu kişiler yüzünden fal ve astroloji bilmeyenler tarafından karıştırılmaktadır. 

Tarih boyunca hayatın birçok alanında özellikle zamanlar (gün, hafta, ay, yıl) ve mevsimler gibi alanlarda daima gökyüzü insanlara rehberlik etmiştir. İşte tarihimizde hatta insanlık tarihinde astrolojinin doğuşu da böyledir. Örneğin, gökyüzündeki X gökcismi Y ülkesine Z açısını yaptığında o ülkede kuraklık olduysa; aynı gezegen tekrar aynı açıyı ama aynı ülkeye ama başka bir ülkeye yaptığında yine kuraklık oluyorsa insanlar bunu da kural olarak kabul etmişler ve hayatlarını buna göre düzenlemeye başlamışlar. İşte burada Astroloji doğmuş.

Elbette gökyüzündeki cisimleri bir laboratuvar ortamında “Dünya’da bir ülkeye (yere) şu açıyı yapsın bakalım ne olacak; şimdi başka bir zamana gidelim Dünya’da başka bir ülkeye (yere) bu gökcismini aynı açıyı yapacak konuma yerleştirelim bakalım aynı olaylar olacak mı?” diye bir imkânımız yoktur. Ancak insanlık tarihinde binlerce yıldır yaşananları bu şekilde benzerliklerini görüp; (benzerlik yasası) buna göre yorum yapan zamanına göre müneccim, astrolog gibi isimlerle adlandırılan kişilerin yaptığı ilmi görmezlikten gelmek Astroloji ilmine yapılan en büyük haksızlıktır. Astrolog olmak hem maddesel açıdan hem de manevi açıdan bundan dolayı çok zor bir iştir. Astrolog matematik, fizik, astronomi, tarih gibi birçok konuda uzman olmak zorundadır. Eskiden de böyle değil miymiş? Tarihteki astrologlar birçok alanda ilim irfan sahibi bilim adamları değil miymiş? İşte bundan dolayı astrolog olmak maddesel açıdan zordur. Eğitim gerektirir, çalışma gerektirir, azim gerektirir. Daha birçok şeyi gerektirmektedir.

Kendinizi tanımak zayıf ve güçlü yönlerinizin farkındalığını kazanmak iradenizi geliştirmek ve hayırlı zamanlar için doğum haritanız sizlere rehberlik eder. 

Gökler rehberimiz yolumuz ışık olsun.

Facebook

Web

Instagram 

YouTube

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0