Görüş Bildir
Haberler
Astım İlacıyla Girdiği İçin Sınavı İptal Edilen Öğrenciye KDK'dan Sevindiren Yanıt

etiket Astım İlacıyla Girdiği İçin Sınavı İptal Edilen Öğrenciye KDK'dan Sevindiren Yanıt

Emre Ordu
06.04.2017 - 18:12 Son Güncelleme: 08.04.2017 - 13:43

Tokat'ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na nefes açıcı tüp ilaçla girdiği gerekçesiyle sınavı geçersiz sayılan astım hastası Zehra Betül Baş, mağdur olduğunu belirterek Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu. Başvurusu değerlendirilen öğrencinin sınavı geçerli sayıldı. Emeğinin boşa gitmediğine çok sevinen Baş, 'Bu mutluluk gerçekten kelimelerle anlatılabilecek gibi değil.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tokat’ta Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) nefes açıcı tüp ilaçla girdiği için sınavı iptal edilen ve ardından Kamu Denetçiliği Kurumu'na itirazda bulunan Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi 4’üncü sınıf öğrencisi Zehra Betül Baş, sınavının geçerli sayıldığı haberini alınca büyük mutluluk yaşadı. 

'İstediğim hedefe ulaşacağım inşallah'

Sınavının geçerli sayılması için emek veren herkese teşekkür eden Baş, 'Bu mutluluk gerçekten kelimelerle anlatılabilecek gibi değil. Sınav sonuç ekranımda sınavımın geçersiz sayıldığını gördüğümde gerçekten çok büyük bir yıkım yaşamıştım dün akşam mesaj geldi sınav sonucunuzu kontrol edin diye. Belgem var ve LYS’ye girebilir yazıyor. Defalarca kontrol ettim gerçekten inanılmaz bir duygu' dedi.

Sınav sonuçlarının iyi geldiğini ifade eden Baş, 'İstediğim hedefe ulaşacağım inşallah. 48 binlerde geldi. LYS’de daha çok çalışarak istediğim yere gideceğim inşallah. Herkese çok teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

ÖSYM tarafından, YGS'ye nefes açıcı tüp ilaçla girdiği gerekçesiyle sınavı geçersiz sayılan Baş, KDK'ya itiraz dilekçesi vermişti.

Dilekçesinde sınavını tamamladığını, 28 Mart'ta sınav sonuçları açıklandığında kurallara uymadığı gerekçesiyle sınavının geçersiz sayıldığını öğrendiğini bildiren Baş, görevlilere sorduktan, onların onayını aldıktan sonra ilacıyla sınava girdiğini söylemişti.

Lise öğrencisi Baş, sınavın gerçekleştirildiği okulun girişinde ve bina sorumlusuyla görüşme yaptığı odada kameraların bulunduğunu kaydederek, bunların incelenmesini, mağduriyetinin giderilmesini talep etmişti.

ÖSYM: "Aday, durumunu önceden bildirmeyerek sınav kurallarına uymamış"

ÖSYM: "Aday, durumunu önceden bildirmeyerek sınav kurallarına uymamış"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zehra Betül Baş'la ilgili ÖSYM'den de açıklama yapılmıştı.

Bu tip hastalıkların ÖSYM sınav kılavuzunda belirtildiği tarihe kadar kuruma raporla birlikte ibraz edilmesi gerektiğini aktaran yetkililer 'Sınav kuralları kılavuzda açık ve net şekilde anlatılıyor. Bu gibi durumları olan adayların sınav heyecanını en aza indirgemek için kendilerini engelli sınıflarında sınava alıyoruz. Aday sınav kurallarına uymamış. Durumunu önceden bildirmemiş. Bu nedenle sınavı iptal edildi' bilgisini paylaşmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1189
449
384
85
81
67
48
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
raheanne

Yorumlara bakıyorum da içim acıyor biliyor musunuz.. Birisi diyor ki "Açık olsaydı yaygarayı kopartırdınız." Bir başkası diyor ki "Başörtülü bacıma neler yap... Devamını Gör

bro ne yazdin okumadim ama yine de begeniyorum emegine hurmet ediyorum

Gurur Asi

aklıma bir dakika için sınava alınmayanlar geldi ve keşke dedim. Yanlı olmadıklarını düşünebilmek isterdim

Pasif Kullanıcı

Yani bu iyi niyeti göstermeleri güzel bir şey tabi ama kural kural diye 1 dakika için yakılan çocuklar var. Ya tamamen alman gibi disiplinli olalım ya da her... Devamını Gör