Görüş Bildir
Haberler
Asla Yapmaman Gereken Mesleği Söylüyoruz!

etiket Asla Yapmaman Gereken Mesleği Söylüyoruz!

İş yaşamının gerçekten de insanı oradan oraya savurabilme potansiyeli muazzam. Yıllarca koşturup, didinip bir şeyler yapmaya uğraşıyoruz; ve insan bazen kendini bambaşka ve kendi kişiliğiyle zerre kadar örtüşmeyen işlerde çalışırken buluveriyor. Sonrası ise gerçek bir mutsuzluk silsilesi elbette. Bu testte, senin karakterinle hiç uyuşmayacağını düşündüğümüz ve kesinkes uzak durmanı da şiddetle tavsiye ettiğimiz meslekleri derledik! :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Biraz senin zihnini tanıyarak başlayalım. Bu GIF’in sende ilk yaptığı çağrışım şunlardan hangisine yakın?

2. Şu anki işini ya da okuduğun bölümü ne kadar sevdiğini bize 0 ve 10 arası puanlar mısın?

3. Kendine bir çalışma masası seçmeni istesek bu hangisi olurdu peki?

4. O zaman bir de karşısında oturup çalışacağın manzarayı seç!

5. Sence sana dışa dönük diyebilir miyiz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pekiiii, iş yaşamında mutlu olmak için bunlardan hangisi diğerlerinden daha gerekli dersin?

7. Şimdi de geleceğine dair seni en çok kaygılandıran şeyi öğrenelim.

8. Bu değerli şahıslardan hangisiyle tanışmak seni fazlasıyla mutlu ederdi?

9. Ve bu özlü sözlerden hangisini daha çok beğendiğini söyle!

10. Son olarak, aşağıdaki görselde senin daha çok dikkatini çeken rengi hangisi oldu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sigortacılık!

Sigortacılık!

Seni çok fazla insan iletişimi gerektiren mesleklerin pek mutlu edebileceğini düşünmüyoruz! Bilime çok meraklı olman bir yana, analitik ve çözümleyici bir zihin yapın var senin. Olayları derinleştirmeyi, merakını cezbeden konuları uzun okumalarla sindirmeyi, farklı kaynaklardan araştırmayı seviyorsun. Sen ayrıca, insanın hem zihinsel hem de teknolojik imkanlarını bilimsel gelişmelerden yana

kullanmalarını tercih edersin. Dikkatini odaklaman için ise sık sık sessizliğe ve yalnızlığa ihtiyaç duyarsın. Ha, iyi bir sigortacı olmaz mısın; tabii ki olabilirsin ama bu alan senin mutlu olacağın alan değil bizce!

Finans!

Finans!

Senin merhametli, duyarlı ve yardımsever kişiliğine bu kadar çok sayısal işlemle uğraşmanı gerektirecek meslekler uygun değil gibimize geldi! Sen verilerin içine gömülmektense, insanlarla daha birebir vakit geçirebileceğin, iletişim kurabileceğin, konuşup dinleyebileceğin alanları tercih edersin. Karakter meselesi. Finansla ilgili alanlar, muhasebecilik gibi meslekler seni mutlu edecek alanlar gibi durmuyor pek; uzak dur deriz!

Yazılım mühendisi!

Yazılım mühendisi!

Senin pek durduğu yerde duramayan, uzun sessizliklerde bunalan, insan canlısı ve dışa dönük bir yapın var belli ki. Konuşkan, iletişimci ve hoş sohbet olduğunu tahmin ediyoruz. Dolayısıyla, insan ilişkileri konusundaki becerilerini ve ikna yeteneğini kullanabileceğin alanlardaki meslekler sana daha uygun gibi! Her ne kadar meraklı ve keşfetmeci tarafın yazılım mühendisliği alanında da işine yarayacak olsa da, sana sosyal meslekler kesinlikle daha uygun olur!

Meteoroloji uzmanı!

Meteoroloji uzmanı!

Sen yeni şeyler denemeyi, kalıplaşmış öğretilerin kapılarından dışarı çıkmayı seviyorsun. Yaratıcı bir karakterin ve yüksek ihtimalle kimi sanat dallarına da iyi bir yatkınlığın var. Böylesine hevesli ve özgün bir tavır, daha yaratıcı nitelikteki işlerde kullanılmalı bizce! Estetik de senin için hayli önemli. Bu taraflarını açığa

çıkaramadığın mesleklerde kendini mutlu hissetmen imkansız gibi bir şey. Sana daha sanat ağırlıklı bir şeyler lazım; bırak, biz bakarız kar hangi gün geliyor!

Diyetisyen!

Diyetisyen!

Detaylara önem veren bir matematik kafanın yanında kuramlarla da aran iyi. Oldukça takıntılı huyların olduğuna hiç şüphe yok. Yardımsever olduğun ve dediğimiz gibi takıntılı doğruların olduğu için, diyetisyenliği de güzelce yapardın tabii ama bu seni çok mutlu eder miydi tartışılır. Kimi zaman siyah ve beyaz dışında sana bir renk kabul ettirebilmek de neredeyse imkansız hale gelir; bazı şeylerin esnetilemeyecek kadar önemli olduğuna inanıyorsun. Bizce bu yapıdaki bir kişiliğe daha matematiksel meslekler uygun düşer!

Satış ve pazarlama!

Satış ve pazarlama!

Hah, gerçekten de senin karakterine en uygun düşmeyecek meslek bu olabilir. Aslında insanlarla bu kadar fazla içli dışı olmanı gerektirecek, devamlı karşındakini ikna etmek zorunda olacağın hiçbir iş seni mutlu edemez. Senin kendi doğruların vardır ve hiç uğraşmaz, kolaylıkla karşındakini kestirip atabilirsin. Daha sakin, sessiz meslekler senin için daha iyi birer seçenek. Satıştan kesinlikle uzak dur deriz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1654
526
398
321
209
157
157
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın