Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret 2022'de Ne Kadar Olacak? 2022 AGİ Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret ve AGİ İçin Zam Oranı Ne Olacak?

Asgari Ücret 2022'de Ne Kadar Olacak? 2022 AGİ Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret ve AGİ İçin Zam Oranı Ne Olacak?

Hacer Tonay
24.11.2021 - 15:14

Artan enflasyon ve TL’nin Dolar karşısında hızla değer kaybetmesiyle ekonomide ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Artan fiyatlar karşısında alım gücü düşen milyonlarca asgari ücretle çalışan işçilerin gözü 2022 Aralık ayında belirlenecek olan asgari ücret zammına çevrilmiş durumda. Milyonlarca kişinin heyecanla Aralık ayında yapılacak asgari ücret toplantıları için ne kadar zam yapılacağına dair bekleyişleri sürerken, yapılacak zam oranı ile ilgili tahminler de devam ediyor. Peki, asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücret 2022'de ne kadar olacak? 2022 AGİ ne kadar olacak? Asgari ücret ve AGİ için zam oranı ne olacak? İşte milyonların gözünü çevirdiği asgari ücrete dair tüm detaylar haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son zamanların belki de en çok konuşulan, yorum yapılan konularından biri de hiç şüphesiz asgari ücret konusu oldu. Milyonların konuştuğu ve sonucu milyonları etkileyecek olan asgari ücretin ve asgari geçim indiriminin ne olacağına dair heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Konuya ilişkin son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. İşte asgari ücret zammına ve asgari geçim indirimine dair tüm detaylar...

Asgari Ücret 2022'de Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret 2022'de Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret ve AGİ zammı için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu yılın ilk toplantısını aralık ayının ilk haftasında yapacak. Son olarak Kabine Toplantısı sonrası konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında, 'Kamu işçileri ve memurlarının ücretlerindeki artışlarla başlattığımız çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücretle de sürdüreceğiz' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı’nın asgari ücret konusuna dair yaptığı açıklamasının ardından; konuya ilişkin bir açıklama da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bilgin, asgari ücretin tespitine ilişkin aralık ayının sonunu bekleme niyetinde olmadıklarını belirterek, 'Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu sefer erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde' diye konuştu.

"Çarşamba Günü Netleşiyor"

"Çarşamba Günü Netleşiyor"

Ayrıca asgari ücretin tespiti için yapılan anket sonuçlarının çarşamba günü sonuçlanacağını belirten Bilgin, 'Önce Cumhurbaşkanı'mızla paylaşacağım. Muhtemelen bir sonraki kabinede araştırmanın sonuçlarını takdim ederim' ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına Aralık ayının ilk haftasında başlayacak.

İşçi tarafını Türk-İş'in, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) temsil ettiği Komisyon, aralık ayı sonuna kadar yapacağı dört toplantıyla yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını

belirleyecek.

Asgari ücret mevcutta brüt 4 bin 203 lira 56 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

2022 AGİ Ne Kadar Olacak?

2022 AGİ Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretteki artış ile beraber her sene asgari geçim indiriminde de artış gerçekleşiyor. 2021 yılında geçerli olacak asgari ücret, yapılan yüzde 21,56'lık artışla brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklandı. AGİ ise, bekar biri için 268,31TL, evli eşi çalışmayan için 321,98 TL olarak belirlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın