Görüş Bildir
Haberler
Arkadaşlıktan Ebedi Dostluğa Geçişi Sağlayan 15 Adım

Arkadaşlıktan Ebedi Dostluğa Geçişi Sağlayan 15 Adım

Dost kan bağı olmadan hayatınıza giren ve yaşamınızın her anınızı paylaşabileceğiniz kişi. Hatta daha da fazlası. Bazen kardeş, bazen baba, bazen anne bazen de direkt sizin iç sesiniz. 

Ama bu dostluk öyle bir günde olmuyor. Yaşadığınız olaylar, maceralar bu bağlarınızı güçlendiriyor. İşte bu maceralardan bazıları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dostluğun en önemli adımlarından biri birbirine güven. Birlikte çıkılan alışverişlerde, birbirine sorgusuz sualsiz güveniyorsanız olmuştur bu iş.

Arkadaşlığın ilk yıllarında, 'dur baştan moralini bozmayayım, bu olmadı, seni kilolu gösterdi, nasıl bunu giyersin demeyeyim.' gibi durumlar olmuyor değil. Zaman geçtikçe birbirinizi tanıdıkça, zevklerinizi öğrendikçe alışveriş partnerinizi buldunuz demektir.

2. Arkadaşlıktan dostluğa geçerken en önemli adımlardan biri yatılı misafirlik. İlk yatılı kalmada misafirsinizdir, üçüncüde suyunuzu, yemeğinizi kendiniz almaya başlarsınız. Sonra bir bakmışsınız ailecek yenen akşam yemeği masasında kendi yeriniz var.

3. Arkadaşlarınla birçok şey konuşursun, ama dostlarına asıl dertlerini anlatırsın. Hele ne zaman özel hayatından bahsetmeye başladın, aileni, geçmişini anlattın, arkadaşlık seviyesini atladın demektir.

4. Bazen birbirinizi korumak için, bazen de öyle olması gerektiği için beraber bir çok kez ağız birliği yapacaksınız. Lütfen bunlar yalan değil, sadece koruma yöntemi.

Bu sözlerin sizi birbirinize daha çok bağlayacağı bir gerçek. Sonuçta tek, ortak  bir cevabınız var.

5. Büyüklerimiz söyler, bir insan en iyi tatilde tanınır diye. Yani tatile çıktığınız arkadaşınız geri döndüğünüzde ya en yakın dostunuz olacaktır ya da uzun bir süre görüşmeyeceksinizdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Artık konuşmanıza gerek kalmayacak telepatik anlaşma yöntemleriniz oluşur. Tek bir bakış, kafa hareketi hatta nefes alış şeklinizden bile birbirinizi çözmeye başlarsınız.

7. Artık o kadar yakınsınızdır ki kıyafetlerinizi bile paylaşırsınız. Yaptığınız kombinde en önemli parçanız eksikse alışverişe çıkmak yerine onu ararsınız.

Hele bir de bedenleriniz benziyorsa tamamdır artık 2 dolabınız var.

8. Yaşanan en güzel anılardan bir tanesi konserlerde oluyor. En sevdiğiniz şarkıcının şarkılarını beraber söylemek, zıplamak, bağırmak... Dostluğun zeminini hazırlayan hareketler hep bunlar.

9. Dostun seni her zaman her yerde savunur, gerekirse söylenmesi gerekenleri söyler hatta adına kavga eder. İşte bunun olacağına eminsen, gözün kapalı arkanı dönebiliyorsan hayırlı olsun nur topu gibi bir dostun var.

10. Yeni bir şeye beraber başlayınca, artık beraber çok vakit geçirdiğinizden midir, ya da ortak noktalarınızı farketmenizden midir bilmiyoruz ama bunlar hep dostluğu getiriyor.

Beraber spora gitmek, beraber kursa gitmek hep güzel şeyler bunlar. Anıları biriktirmenize yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gördüğünüz herhangi bir şey size onu hatırlatıyorsa, "bu kazak tam onun tarzı, bu ayakkabıları görse kesin alırdı" düşünceleri başladıysa arkadaşlıktan dostluğa geçiş tamamlanıyor demektir.

12. Birinizin acısı ikinizin acısı haline dönüşünce aradaki bağlar bir daha kopmamak üzere bağlanıyor. Ağlanacak omuz klişesi evet var, ama o omuz kesinlikle sizin dostunuz olacak.

13. Kimseye anlatamadığın şeyleri ona anlatmaya başlarsın. Seni yargılamayacağını bilirsin, ki yargılasa da doğru yolu göstereceğine inanırsın.

14. Daha dün görüşmüşken, bugün çok özlemeye başlamışsanız hayatınızda çok büyük bir yer kaplamaya başladı demektir.

Hayatınızın her anı onu da ilgilendirdiğine göre ayrı kaldığınız birkaç saat sizin için çok uzun gelebilir.

15. Bütün bunları yaşadınız, anılarınızı biriktirdiniz. Tebrikler dostluk mertebesine ulaşmış bulunmaktasınız.

Artık her sözün anlamı sizin için farklı, her eşyanın ismi de farklı. Hatta aranızda özel bir dil bile var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
135
69
28
21
13
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın