Görüş Bildir
Haberler
Arkadaşlığın Sırrı Genlerde

Arkadaşlığın Sırrı Genlerde

Melda Köksal
17.07.2014 - 11:26 Son Güncelleme: 17.07.2014 - 19:40

Amerikada gerçekleştirilen bilimsel çalışma, biyolojik bağı olmayan arkadaşların genetik açıdan birbirlerine benzediğini gösterdi.

Framingham Heart Study isimli bilimsel çalışmaya ait veri bankasında bulunan aşağı yukarı 1,5 milyon genetik varyasyon işaretleyicisine dayalı yapılan araştırma, kişilerin akraba olmadıkları arkadaşları ile diğerlerine oranla daha çok ortak DNA’ya sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Bilimsel çalışmanın arkadaşlar arasındaki genetik benzerliklerin, 4ncü göbekten kuzenlerde veya 3′üncü kuşaktan aynı büyükanne ve büyükbabayı paylaşan kişilerdeki kadar yakın olduğunu ortaya koyduğuna işaret eden araştırmacılar, bunun arkadaşlar arasında olan genlerin yaklaşık % birinin benzerlik gösterdiği anlamı taşıdığını kaydetti. Konunun uzmanı olmayan kişiler için çok küçükmüş gibi görünen bu oranın, genetik bilimciler açısından çok belirgin genetik benzerliğe işaret ettiğini belirten baş tahlilci Christakis, “İnsanların çoğu 4′üncü göbekten kuzenlerini tanımaz. Fakat sayısız olasılıklar arasından, akrabalarımıza en çok benzeyen kişileri arkadaş olarak seçiyor olmamız ne kadar dikkat çekici” dedi.

Kaynak: http://www.724saglik.org/2014/07/16/a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın