Görüş Bildir
Haberler
Arkadaşlarınızla Birlikte Sosyal Mesafeyi Koruyarak Yapabileceğiniz 13 Spor

Arkadaşlarınızla Birlikte Sosyal Mesafeyi Koruyarak Yapabileceğiniz 13 Spor

Begüm
20.11.2020 - 16:00

Tüm dünyayı sarsan pandemiden dolayı sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat etmeye başladık. Bu zamanlar geçip gidecek ama şimdi kendimizi korumamızın vakti. Haliyle kendimizi, sosyal mesafemizi koruyalım derken sosyal aktivitelerden de uzak kaldık. Canımız şöyle arkadaşlarımızla birlikte aktivite yapmak istiyor, bazılarımız da haftanın bir günü halısahaya gitmenin özlemini çekiyor. 

İşte evde sıkılanlara dev hizmet! Sizin için sosyal mesafenizi koruyarak yapabileceğiniz sporları derledik, içinden seçip beğenin ve sahalara geri dönün! ⚽️🏉🎾

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tenis

1. Tenis

Raket, rop ve bir de rakibe ihtiyacınız olan bu sporda hem tüm enerjinizi atabilir hem de sporun keyfini çıkarabilirsiniz. Kortların büyük olması ve rakibiniz ile aranızda mesafe olması pandemi dönemindeki tüm endişenizi ortadan kaldırabilir. 

Küçük bir öneri: Tenis kortu kiralarken açık kort seçmeye özen gösterin, ne olur olmaz kapalı alanda virüs bulaşabilir. Önlemimizi alalım!

2. Bisiklete Binme

2. Bisiklete Binme

Bisiklete binmek açık havada hem spor yapıp, hem yolun keyfini çıkarıp üstüne de sıkılaşmak isteyenler için mükemmel bir spor. Aynı zamanda bisikleti bir yere ulaşmak için de kullanabilir ve toplu taşımadan uzaklaşabilirsiniz. Arkadaşlarınızla belirli gnlerde çizdiğiniz rotada pedal çevirebilirsiniz. Nerden baksanız tam pandemi sporu!

3. Yüzme

3. Yüzme

Vücudunuzun her yerini çalıştırmak istiyorsanız yüzme tam size göre! Eğer imkanınız varsa denizde yüzebilirsiniz ama kışın gelmesi ile havuzu da bir seçenek olarak düşünmeye başlayabilrisiniz. Yapılan araştırmalara göre klordan dolayı havuzda virüs ve mikropların yaşaması çok zor. Ee bir de yüzerken kimseyle temas etmiyorsunuz, ne güzel!

Hadi, haftalık planımıza 3 gün yüzme ekleyelim o halde!

4. Dans

4. Dans

Dans bir spor mu? dediğinizi duyar gibiyiz, evet haklısınız biraz kafa karıştırıcı bir soru ama 2012 yılından beri olimpiyatlarda dans kategorisi de yer alıyor. Spor tanımına girebilmesi için düzenli olarak yapılması gerekiyor. Siz de istediğiniz dans stilini düzenli şekilde yaparak ve geliştirerek hayatınıza entegre edebilirsiniz. 

Hem de evde online derslerden yararlanarak dans etmek çok daha kolay! Bir grup arkadaşınızla da mesafeyi koruyarak çok rahat dans edebilirsiniz.

5. Golf

5. Golf

Her ne kadar ülkemizde golf sahaları yaygın olmasa da eğer böyle bir imkanınız varsa golfü deneyebilirsiniz. İki, üç ya da dört kişilik gruplar ile açık alanda golf oynayabilir ve vuruş tekniklerinizi geliştirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Doğa Yürüyüşü

6. Doğa Yürüyüşü

Doğa açısından çok şanslıyız, Türkiye'nin her yeri doğa harikası. Eğer siz de doğayı ve yürümeyi seviyorsanız hiking olarak bilinen doğa yürüyüşleri tam size göre. Tek başınıza ya da bir grup arkadaşınızla kendinize belirlediğiniz bir rotada yürüyebilirsiniz. Hem doğa ile içiçe olmak size de iyi gelecektir. 

Malum bu dönemde insanların olduğu kalabalık yerlerden uzaklaşıp doğaya dönme vakti!

7. Tempolu Koşu

7. Tempolu Koşu

Jogging olarak da bilinen tempolu koşu genellikle tek başına ya da iki üç kişi yapılabilen bir spordur. Bu dönemde evde hareketsiz kalmaktansa, sabah erken uyanıp tempolu bir koşu yapabilirsiniz. Böylece bacaklarınızdan kollarınıza kadar vücudunuzun her yeri çalışmış olacaktır. Haydi, ne duruyoruz koşuya çıkacağımız arkadaşlarımızı belirleyip koşalım!

8. Snowboard ve Kayak

8. Snowboard ve Kayak

Kış mevsimi geliyor, ee bu mevsimde yapılabilecek en iyi spor da snowboard ve kayak! Bireysel bir spor olmasının yanı sıra açık havada yapılabiliyor olması da artısı. Bu kış aylarında telesiyejlerde oturma düzeninin de değişebileceğini ve tek kişiye düşebileceğini düşünüyoruz. Böylece kimseyle temas etmeden temeye çıkıp arkadaşlarınızla aşağıya doğru kaymaya başlayabilirsiniz!

9. Sörf

9. Sörf

Ülkemizde dalga sörfü pek yaygın değil ama yine de yapabilirsiniz. Bunun haricinde kite sörf ve rüzgar sörfünü de deneyebilirsiniz. Bireysel olarak yapabileceğiniz bu sporda denizle başbaşasınız. Sosyal mesafe derdi yok, sadece siz ve arkadaşlarınız bir de esen rüzgar var. Canımız çekti!

10. Eskrim

10. Eskrim

Temelinde kılıçla dövüş sanatı olan eskrim tam da sosyal mesafeye uygun bir spor! Dayanıklı özel giysiler ve uzun kılıçlar ile istemeseniz de sosyal mesafeyi sağlayabilirsiniz. İlk başlarda sizi korkuatsa da bu spora bir şans verin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Okçuluk

11. Okçuluk

Atalarımızdan bize gelen ve kökeni avcılığa dayanan okçuluk bireysel bir spor olduğu için bu dönem için çok uygun bir tercih olabilir. Hedefe odaklanmanızı sağlayan okçuluk konsentrasyonunuzu toplamanız için da etkili bir spor olarak düşünebilirsiniz.

12. Yelken

12. Yelken

Centerboard ve laser il iki kişi yelken yapabilir ve rüzgarın tadını çıkarabilirsiniz. Yelken yapacağınız teknenin boyutlarına göre de sosyal mesafenizi ayarlayabilirsiniz. İnanın bundan çok zevk alacaksınız!

13. E-Spor

13. E-Spor

Elektronik spor yıllarca bir spor olarak sayılmamıştır fakat son zamanlarda pek çok ülkede e-spor artık spor dalları arasında kabul edilmektedir.. Her ne kadar büyük arenalarda oynansa da evde de bireysel olarak rahatlıkla oynanabilir. Bunun yanı sıra pek çok e-spor oyunu online olduğu için tam da pandemi dönemi için ideal bir spordur! 

En çok bilinen e-sporlar CS:GO LOL ve Dota 2’dir.

Sen de bu dönemde yeni bi spora başlamak istiyorsan sana güzel bir haberimiz var: Finansal ayrıcalıklardan günlük yaşama dair onlarca hizmet ve ayrıcalık sunarak sana rehberlik edecek yol arkadaşın Maximum Genç senin için burada!

Sen de bu dönemde yeni bi spora başlamak istiyorsan sana güzel bir haberimiz var: Finansal ayrıcalıklardan günlük yaşama dair onlarca hizmet ve ayrıcalık sunarak sana rehberlik edecek yol arkadaşın Maximum Genç senin için burada!

Şimdi sen de Maximum Genç’e katıl, aklından geçenleri hayata geçirmeye başla!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serdar Özatıcı

Bugün bisikletimi çaldılar bu memlekette nasıl mutlu olalım herkes hırsız olmuş bir şeyimize göz dikmiş

Özgür

Mümkünse golf oynayalım ama şimdi topu attıktan sonra bir de geri getirmesi var :(