Görüş Bildir
Haberler
Arkadaşlarına Meydan Oku! Bu Kelime Oyunu Testinden Kaç Puan Alabileceksin?

Arkadaşlarına Meydan Oku! Bu Kelime Oyunu Testinden Kaç Puan Alabileceksin?

Cevahir AVM
26.01.2018 - 11:41

Eğlenceli bir kelime oyunu testine hazır mısın? O zaman topla arkadaşlarını yanına ve aynı anda bu testi çözmeye başla, bakalım hanginiz en yüksek puanı alacak!

1. Hazırsan başlayalım. Heyecan yok. Kelimemiz bir isim, Arapça kökenli. Baskı, zorbalık, zorla hükmetme anlamına geliyor. Cevabını alalım.

2. Fransızca kökenli, beyaz yakalı bir kelimemiz var şimdi. Olaylar, durumlar, ilişkiler örgüsü, bütünlük, bağlam anlamında. Şıkları görelim.

3. Söz meclisten dışarı; belli bir işi, sorumluluğu olmayan, gailesiz kimse. Farsçadan dilimize geçmiş ve yaygın bir kullanımı var. Şıklarımız:

4. Dost meclislerinde kullandıkça havanıza hava katacağınız bir kelime geliyor. Doğru ya da yanlış olguları kullanarak belirli bir amaca bencilce yönlendirme?

5. Bu çok meşhur, bize ait bir sandviçin adıdır: Zenginleştirilmiş sosisli sandviç. Şıkları alalım:

6. Bir kişinin mesleki niteliklerini yöneten kişi. Fransızca kökenli bu kelime, genellikle bir sanatçının, sporcunun olur. Şıkları veriyoruz:

Biraz uğraşsan olacak!

Daha yolun başındasın. Belki yaşından belki de bu konulara hiç merak salmadığından bu testte birazcık zorlandın. Biraz heyecan da vardı sanki, yapabileceğin soruları yapamadın. Ama sıkıntı yok halledeceğiz. Önceden pratik yapmanı istedik aslında, şimdi asıl konuya gelelim: Belki Ali İhsan Varol’un karşısında yarışsan daha iyisini yapabilirdin. Hatta canlı yayında :) XX tarihine kadar Cevahir’e gel, toplamda 500 TL’lik alışveriş yap ve Ali İhsan Varol ile yarışıp IPhone X kazanma şansını yakala! Detaylar için tıkla!

Oldukça iyisin, ama neden daha iyi olmasın?

Kelime dağarcığın oldukça iyi ama okuduğun, duyduğun kelimelere biraz daha dikkat kesilirsen bu işte en az Ali İhsan Varol kadar iyi olacaksın. Ali İhsan Varol demişken, canlı yayında kendisiyle yarışmak ister misin? Kalbinin nasıl attığını taa buralardan duyar gibiyiz :) Önceden pratik yapmanı istedik aslında, şimdi asıl konuya gelelim: XX tarihine kadar Cevahir’e gel, toplamda 500 TL’lik alışveriş yap ve Ali İhsan Varol ile yarışıp IPhone X kazanma şansını yakala! Detaylar için tıkla!

Sen bu işte bir markasın!

Belli ki senin dünyanı şekillendiren şey kelimeler. Kelimelerin gücünü biliyor ve hayatının her alanında bu güçten faydalanıyorsun. Hızlı öğrenme konusunda da oldukça yeteneklisin.  Bir kere duyduğun bir kelimeyi bir daha asla unutmuyorsun. Önceden pratik yapmanı istedik aslında, peki bu yeteneğini canlı yayında Ali İhsan Varol karşısında sergilemek ister misin? O zaman XX tarihinde Cevahir AVM’ye gel, 500 TL’lik alışveriş yap ve Ali İhsan Varol ile yarışıp IPhone X kazanma şansını yakala! Detaylar için tıkla!

Ali İhsan Varol ile yarışıp IPhone X kazanma şansını yakala!

Ali İhsan Varol ile yarışıp IPhone X kazanma şansını yakala!
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ulker Aliyeva

sen bu işte bir markasın çıktı çıkar tabi hepsini buldum ödül bekliyorum

Nazlı Aşkın

Oldukça iyisin, ama neden daha iyi olmasın?

C10BLACK

6/5 Ben kumru diye biliyordum.