Görüş Bildir
Haberler
Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, Fransız Mevkidaşı Macron İle Görüştü

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, Fransız Mevkidaşı Macron İle Görüştü

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, Fransız Mevkidaşı Macron İle Görüştü

BUENOS AIRES (AA) - Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile iki ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, virüsün yayılmasına karşı alınan önlemler, mutasyona uğramasıyla ortaya çıkan türleri ve aşılama sürecini görüştü.

Arjantin Devlet Başkanlığı binası Casa Rosada'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede iki lider de Kovid-19 aşılama sürecine ilişkin, gelişmekte olan ülkelerin aşıya erişimlerini güvence altına almak adına, aşının evrensel bir ürün olarak patent hakkı olmadan üretiminin artırılması ihtiyacı konusunda hem fikir olduklarını belirtti.

Liderler, G20'de ulus devletlerin borç sorunu üzerine ortak bir çalışma yürütme ile Kovid-19 aşı üretiminin ve dağıtımının daha adil hale getirilmesini ele aldı.

Macron, Arjantin'e Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yürüttüğü müzakerelerde destek olma sözü verdi.

Fernandez de ülkesinin özel alacaklılarla yaptığı görüşmede Fransa'nın desteğinin önemine değinerek, anlaşmalara daha fazla esneklik sağlamak için mevcut kuralların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Fernandez'i Arjantin'de yürürlüğe giren kürtaj yasası nedeniyle tebrik ederek, bu yılın ortalarında Paris'te düzenlenecek bir foruma davet etti.

Kaynak: aa:text:20210205:23683295
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın