Görüş Bildir
Haberler
Arınç'ın 'CHP'nin Oyları Artıyor' Açıklamasına Kılıçdaroğlu'ndan 'Gerçeği Görüyor' Yanıtı

Arınç'ın 'CHP'nin Oyları Artıyor' Açıklamasına Kılıçdaroğlu'ndan 'Gerçeği Görüyor' Yanıtı

Ulaş
20.10.2021 - 15:35

Bülent Arınç'ın 'CHP'nin oyları artıyor ve artacak' şeklindeki sözleri sorulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Güzel bir şey. Zaten hayatın bir gerçeği. Bülent Arınç da gerçeği görüyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, makamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

İki lider görüşmelerinin ardından kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunurken, gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na, Bülent Arınç'ın CHP'nin oylarının arttığı ve artacağı yönündeki açıklamaları da soruldu.

Bir gazeteci söz alarak, 'Bülent Arınç, katıldığı bir canlı yayında CHP'nin oylarının arttığını söyledi. Artmasının sebebi olarak da laik ve Kemalist çizginden uzaklaştığınızı söyledi. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?' diye sordu.

Kılıçdaroğlu 'Sayın Arınç'ın CHP'nin oyları artacak önümüzdeki süreç içinde diye bir ifadede bulunması, güzel bir şey. Zaten hayatın bir gerçeği. Gerçeği Sayın Bülent Arınç da görüyor. Gördüğü için de çok mutluyuz.' sözleriyle cevap verdi.

TÜSİAD'ın açıklamaları da iki liderin gündemindeydi.

TÜSİAD'ın açıklamaları da iki liderin gündemindeydi.

TÜSİAD toplantısındaki laiklik açıklamaları hatırlatılan Akşener, 'Laiklik bir hukuk kuralıdır. O ülkenin kanunlarının ilahi vahye göre mi olacak yoksa insanlar için mi hazırlanacak buna karar veren bir hukuk terimidir. Bugüne kadar siyasetçiler, din adamları konuştu ama hukukçuların konuştuğu görülmedi. Ortadan kayboldu gitti. 21. Yüzyılın yeni değer setlerine uygun bir kanun anlayışının ortaya konulması gerekiyor. İş adamları açısından laikliğin önemi hukuk açısından önemli. Ekonominin patronu güvendir, bunun anahtarı da hukukun üstünlüğüdür. Laikliğin değeri bu günlerde daha iyi anlaşılıyor. Laikliğin ne olduğunun bir türlü anlaşılamadığını da anlatmak isterim.' dedi. 

Kılıçdaroğlu ise 'TÜSİAD ve TÜSİAD başkanı hiç üzülmesin. Türkiye'ye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını gireceğiz. Bu konuda kararlıyız' şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
5
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Malum Şahıs

geleceğin yükselen görüşü sol olacaktır size şaka gibi gelecek ama şu anda dünyada yaşlı ve yetişkin nüfusu her gün birebir eriten covid-19 adlı arkadaş düny... Devamını Gör

Ukela

Bende bir moruğum , yazdıklarına keşke diyorum , ama hem dünyada hem de Türkiye'de sol oylar eriyor , bağnaz sağ güçleniyor , soldaki oylarda Yeşiller gibi p... Devamını Gör

semih karakaş

ilk resimdeki malum şahsı görmeye tahammül edemiyorum amk

Ukela

CHP'nin değil İyi Partinin oyları artıyor , CHP KeMAL sayesinde olduğu yerde sayıyor , ama bu da bir şey eskiden eriyordu.