Görüş Bildir
Haberler
Bilimsel Gerçek! Selfie Çeken Erkeklerin, Psikopat Eğilimleri Daha Fazla

Bilimsel Gerçek! Selfie Çeken Erkeklerin, Psikopat Eğilimleri Daha Fazla

OdysseuSword
16.01.2015 - 18:27 Son Güncelleme: 16.01.2015 - 23:04

Özçekimlerini internete yükleyenlere dikkat edin.

Kaynak: http://elitedaily.com/news/world/men-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ohio Devlet Üniversitesi'nde yapılan yeni araştırmaya göre, sık sık selfie çeken erkeklerin ortalamadan daha fazla psikopat eğilimleri olduğu söyleniyor. İnternete yüklemeden önce düzenleyenler ise kendilerini öne çıkarmak isteyenlerden oluşuyor. Resimler ister düzenlenmiş olsun ister #NoFilter adı altında olsun, iki grupta ortalama bir erkekten daha fazla narsist.

Jesse Fox tarafından yönetilen takım, 18 ila 40 yaşlarındaki 800 erkekten, sosyal medya ve anti-sosyal davranışlar hakkında dijital anketi doldurmalarını istemiş. Sırada ki Ted Bundy ile çıkmamak için endişeye kapılmadan önce, bütün kişiliklerin normal davranışlar arasında olduğunu bir yere not edin.

Yüksek psikopat özellikleri, sizi tam anlamıyla soğuk kanlı bir seri katil yapmıyor. Fox'un vardığı sonuçtaki en ilginç şey, erkeklerin özellikle günümüz fotoğraf çekme takıntısı kültüründe daha çok kendilerini somutlaştırma gereği duyduklarıdır. Çünkü kendinden şüphe duyma, sürekli kusur arama gibi sorunlar, kişinin kendisine zarar verir ve vücut dismorfisine yol açar. Fox selfie yöntemlerinden daha iyi bir anlayış kazanmayı ve sosyal medyanın erkek davranışlarını değiştirmesini ümit ediyor.

Basında Fox: '' Kendini öne çıkarma isteği, kadınlarda depresyon ya da yeme bozuklukları gibi pek çok rahatsızlığı ortaya çıkarıyor. Gelişen yeni teknolojilerde ve sosyal ağların kullanımında, insanlar kendi dış görünüşleriyle ilgili daha çok endişeli. Bu erkeklerde daha çok probleme açabilir.'' dedi. Çektiğiniz her bir selfie karakterinizi biraz da olsa değiştiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
0