Görüş Bildir
Haberler
Araştırmalar Kanıtladı! Menopoza Giren Orta Yaşlı Kadınların Cinsel Hayatı Daha İyi

Araştırmalar Kanıtladı! Menopoza Giren Orta Yaşlı Kadınların Cinsel Hayatı Daha İyi

Rinascita
23.04.2017 - 23:08

Araştırmalara göre, menopoza giren orta yaşlı kadınların cinsel hayatları menopoz öncesine göre çok daha iyi! Huffington Post'un haberine göre, kadınların birçoğu menopozun getirdiği negatif değişiklikleri pozitif değişikliklere dönüştürmenin yolunu bulmuş.

Kaynak: http://www.huffingtonpost.co.uk/entry...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmalara göre, menopozun vajina kuruluğuna ve düşük libidoya sebep olduğu bilinse de, orta yaşlı kadınlar cinsel hayatlarından daha fazla haz alıyorlar.

Pittsburg Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, birçok kadın yeni cinsel hayatlarına uyum sağlamaya çalışırken daha iyi bir seks deneyimi yaşıyor. Yaşla beraber gelişen öz güven, kendini tanıma ve etkili iletişim becerilerinin, daha iyi bir cinsel hayata sahip olmalarını sağladığını belirttiler.

5 Ekim'de Kuzey Amerikalılar Menopoz Topluluğu'nun geleneksel toplantısında yapılan araştırmaya 40 yaş ve üzerindeki kadınlardan oluşan 3 farklı grup dahil edildi ve 20 kişiyle röportaj yapıldı.

Araştırmacıların belirttiğine göre birçok kadın düşük libido ve daha az cinsel ilişkinin sebebinin menopozdan ziyade iş stresi ve aile baskısı olduğunu söyledi. Bazı kadınlar ise partnerlerinin sağlık problemlerini, ilişkilerindeki problemleri ya da partnerlerinin cinsel yetersizliklerini sebep olarak gösterdi.

Birçok kadın libidolarının partnerlerinden daha yüksek olduğunu söyledi. Cinsel hayatlarının iyiye gittiğini söyleyen kadınlar arasında birçoğu, sekse daha az zaman ayırmalarına rağmen daha yüksek tatmin yaşadıklarını söylediler.

Hayatlarındaki bu pozitif değişiklikleri yüksek öz güvene, kendilerini daha iyi tanımaya ve gelişmiş iletişim becerilerine atfettiler. Araştırmanın lideri olan Holly Thomas ise 'Araştırmanın en ilginç bulgularından biri de, kadınların birçoğunun menopozun olumsuz etkilerini pozitif hale getirmeye çalışması, sekste duygusallık ve samimiyete daha fazla önem vermeleri veya bedenin bu yeni durumuna uyum sağlamaya çalışmaları.' dedi.

Cinsel hayatlarını geliştirmek için başvurdukları yollar ise; vajinal yağlar kullanmak, ön sevişmeyi uzatmak, cinsel birleşmenin yanı sıra "oral seks veya elle tahrik" yöntemlerini kullanmak, yeni seks pozisyonları denemek, daha fazla mastürbasyon yapmak, ereksiyon olamama sorunu yaşayan partnerlerini yaşayan partnerlerini tedavi konusunda cesaretlendirmek...

Cinsel hayatlarını geliştirmek için başvurdukları yollar ise;  vajinal yağlar kullanmak, ön sevişmeyi uzatmak, cinsel birleşmenin yanı sıra "oral seks veya elle tahrik" yöntemlerini kullanmak, yeni seks pozisyonları denemek, daha fazla mastürbasyon yapmak, ereksiyon olamama sorunu yaşayan partnerlerini yaşayan partnerlerini tedavi konusunda cesaretlendirmek...

Kuzey Amerikalılar Menopoz Topluluğu'nun yöneticisi Dr. JoAnn Pinkerton ise 'Sağlık koruma hizmeti verenlerin orta yaşlı kadın hastalarıyla menopozun cinsel hayattaki değişikliklerini tamamen değerlendirmelerine, psikolojik ve fiziksel faktörlere hazır olmaları konusunda daha dürüst konuşmalar yapmaya ihtiyaçları var.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
layd hamdiye

ileri yaşta kadın avantajlı durumda ama erkekler nasıl acaba.? :))))

Gladiator 07

andropoza giren erkekler napıcak Hahahah alırım bulmacamı çekilirim köşeye hacı, girmeseymiş menopaza, fikrimi alsaymış bari .. Benm derdim bana yeter... 😂