Görüş Bildir
Haberler
Araç Sahiplerine Kötü Haber: Benzin ve Motorine Zam Yolda

Araç Sahiplerine Kötü Haber: Benzin ve Motorine Zam Yolda

Akaryakıtta zam dalgası bitmiyor. Benzin ve motorinde bu gece yarısından itibaren geçerli olacak büyük bir zam bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Petrol fiyatları son 7 yılın zirvesindeki seyrine devam ediyor. Brent petrol 7 haftalık yükselişine devam ederken son olarak 2014’ten bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı.

Petrol vadeli işlemleri, Asya piyasasında ilk işlem saatlerinde varil başına 94 doları gördükten sonra bir miktar geri çekildi. Bugün sabah saatlerinde Brent petrolün varil fiyatı 93,60 seviyesinde seyrederken Batı Teksas petrolü varil başına 92 dolar seviyesinden işlem gördü.

Suudi Arabistan petrole zam yaptı

Suudi Arabistan petrole zam yaptı

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, Brent petrol fiyatlarının varil başına 90 doları aşmasının ardından petrolün fiyatını Mart itibarıyla yükselttiğini duyurdu.

Şirket, ABD’deki müşterilere sattığı petrolün varil fiyatını 30 sent artırırken, Avrupalı müşteriler varil başına 70 sent ile 2,30 dolar arasında daha fazla ödeme yapacak.

Uzakdoğu ülkelerine gönderilen petrolün varil fiyatında da 30-70 sent arasında artış yapıldı.

Pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor

Pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor

Petrol piyasasındaki yükselişin benzin fiyatlarına da yansıması bekleniyor. 

Sözcü'nün sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre, salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 70motorine ise 90 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

6 gün önce zamlanmıştı 👇

Son olarak 1 Şubat'ta benzinin litre fiyatına 39, motorinin litre fiyatına ise 32 kuruş zam yapılmıştı.

Bu zamla birlikte benzinin litresi İstanbul'da 14,45, Ankara'da 14,53 lira, İzmir'de 14,55 liraya yükselmişti. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul'da 14,59, Ankara'da 14,53, İzmir'de 14,55 lira olmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
11
8
6
6
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
riverk

He araç sahibi olmayanlar derin bir nefes alsın, benzin artışının sizle alakası yok. Pazarda satılan domatese bile benzinden dolayı zam gelmiyor çünkü.

Malum Şahıs

zıvanada çıktılar artık kontrol yok denetleme yok kafalarına göre zam yapıyorlar benim de böyle bir mal kitlem olsa bende yaparım ne olacak her şeyi kayıtsız... Devamını Gör

demet s.

bu benzinciler hem stokçu hem fırsatçı... soğan lobisinden sonra sıra size gelecek...ezanları susturamayacaksınız...biz şahlandık bir kere.