Görüş Bildir
Haberler
Araç Kilometre Sorgulama Nasıl Yapılır? İnternetten Araç Km Sorgulama 2022

Araç Kilometre Sorgulama Nasıl Yapılır? İnternetten Araç Km Sorgulama 2022

Dolar ve döviz kurlarındaki yükselmeye bağlı olarak yaşam çok pahalı hale geldi. Kur farkı, pek çok alanda fiyatların artmasına yol açtı. Araba satın almak isteyen vatandaşlar ise tercihi ikinci el araçlardan yana kullanıyor. Sıfır araçların fiyatları ve alınan vergilerin çok fazla olması ikinci el araba piyasasını canlandırdı. İkinci el araçlar satın almak isteyen vatandaşlar ise aracın kilometresi, aracın ne kadar yol katettiği  gibi bilgileri sorgulatıyor. Peki araç kilometre sorgulama nasıl yapılır 2022?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araç satın almak isteyen vatandaşlar, 0 araçların bütçelerini aşmasından dolayı tercihlerini ikinci el araçlardan yana kullanıyorlar. İkinci el vasıta satın alırken; aracın sağlam olması kadar kaç kilometre yaptığı da önemli. Aracın km sorgulamasını yapmak isteyen vatandaşlar pek çok yöntem ile bu işlemi gerçekleştirebilir. İşte detaylar...

SMS ile Plakadan Araç KM Sorgulama Nasıl Yapılır?

SMS ile Plakadan Araç KM Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araçların kilometre sorgulama için SMS kullanılan bir yöntemdir. Bu işlem belli bir ücret karşılığı yapılmaktadır. Kilometre sorgulaması yapmak için aracın plaka ya da şase numarası bilgisine sahip olmak önemlidir. Otomobilin plakasının ya da şase numarasının 5664’e bitişik yazılarak mesaj atılması ile aracın kilometre bilgileri kişiye ulaştırılır.

İnternetten Araç Kilometresi Nasıl Sorgulanır?

İnternetten Araç Kilometresi Nasıl Sorgulanır?

İnternetten ataç kilometresi sorgulamam yalnızca PTT’nin Kilometre ve Muayene Sorgulama sayfasından araç km’si sorgulama seçeneğinden yapılır. PTT’den araç kilometresi sorgulamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • hgs.pttavm.comadresine gidin.

  • Üst menüdeki “km Sorgulama” alanını tıklayın. 

  • Plaka numarasını ya da şasi numarasını girin. 

  • Aktif olarak kullandığınız mail adresinizi de girerek ilerle butonuna basın.

Sonuç size mail yoluyla iletilecektir. Fakat mail adresinizi doğru girdiğinizden emin olun.

PTT Araç Km Sorgulama

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın