Görüş Bildir
Haberler
Apple'da Deneme Sürümü Dönemi

Apple'da Deneme Sürümü Dönemi

Batuhan
13.03.2015 - 10:22

Apple, yeni iOS ve OS X sürümlerinin Beta testlerini halka açık hale getirdi. iOS için davetiye gerekirken OS X için herkes üye olabiliyor.

Teknoloji dünyasında son yıllarda sıklıkla kullanılan, yazılımları son sürüme ulaşmadan önce kullanıcılar tarafından test ettirme furyasına Apple da katıldı. Firma mobil cihazlarında kullandığı iOS 8.3 Beta ile OS X Yosemite bilgisayar işletim sisteminin Beta sürümlerini herkesin kullanıma açıyor.

Apple’ın Beta Software Program adını verdiği yeni servisine üye olanlar hem OS X hem de iOS’un Beta sürümlerini test edebilecekler. iOS’un 8.3 Beta sürümü ile başlayan programa üye olmak için davetiye şartı gerekiyor. Gerekli olan davetiye ise Apple tarafından seçilmiş kişilere gönderiliyor. OS X için ise böyle bir zorunluluk bulunmuyor.

Teknoloji devi Apple, her iki sürüm de Beta aşamasında olduğu için bilgisayar ya da telefonda çalışmayan bazı özelliklerin olabileceği konusunda uyarı yapıyor. İşletim sistemlerini denemek isteyenler firmanın resmi internet sayfasını ziyaret edebilir. iOS’un 8.3 Beta sürümünde bulunan sesli asistan Siri Türkçe komutları anlar hale geliyor.

Yeni bir yöntem değil

Yazılımları son haline gelmeden önce gerçek kullanıcılar ile test ettirme yöntemi uzun yıllardır kullanılıyor. Son dönemde ise bu dünya çapında kullanılır hale geldi. Örneğin Microsoft hem işletim sistemi Windows’u hem de diğer yazılımlarını son haline getirmeden önce dünya çapında ücretsiz deneme sürümleriyle halka açık bir şekilde test ediyor. Bu sayede yazılımların olası sorunları önceden tespit edilip nihai sürüm en doğru şekilde üretilebiliyor.

Kaynak: Apple ve Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/app...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0