Görüş Bildir
Haberler
AÖL Sınav Girişleri Ne Zaman, Saat Kaçta? Açık Lise Sınav Girişi Nasıl Yapılır? İşte AÖL Sınav Giriş Ekranı

AÖL Sınav Girişleri Ne Zaman, Saat Kaçta? Açık Lise Sınav Girişi Nasıl Yapılır? İşte AÖL Sınav Giriş Ekranı

Müge Kakşi
03.12.2021 - 22:19

Milyonlarca açık lise öğrencisinin beklediği an geldi çattı. Lise eğitimini dışarıdan bitiren öğrencilerin kayıtlı olduğu açık lise (AÖL) sınavları yarın itibariyle başlıyor. 4-5 Aralık'ta yapılacak Açık Öğretim Sınavları online olarak gerçekleştirilecek. Sorular çoktan seçmeli ve dört seçenekli olurken her sınav toplamda 25 dakika olacak. Öğrenciler açık lise sınavlarının ne zaman ve saat kaçta olacağını merak ediyor. Peki açık lise sınavları ne zaman, saat kaçta? AÖL sınav girişi nasıl yapılır? İşte 2021-2021 AÖL 1. dönem online sınav giriş ekranı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

AÖL Sınav Girişi Nasıl Yapılır?

AÖL Sınav Girişi Nasıl Yapılır?

AÖL online sınav için lise öğrencileri okullarının internet sitesindeki öğrenci girişinden T.C. kimlik veya öğrenci numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak online sınav uygulamasına katılabilirler.

Açılan ekrandaki menüden öğrenciler, ‘Online Sınav Giriş’ butonunu seçmelidirler. Öğrenciler kendilerine atanan derslerden istediklerini seçerek online sınavı başlatabilirler.

AÖL SINAV GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır. Sorular, soru numarası sırasında ve ekranda bir soru ve cevap seçenekleri yer alacak şekilde gösterilecektir.

Seçilen derse ait sınav, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacaktır.

Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır. Öğrenciler, seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacaklardır.

Öğrenciler, istedikleri zaman sınavı bitirebileceklerdir. Sınavı süresi içinde bitirmeyen öğrenciler için 25 dk. sonunda sistem tarafından sınav bitirilecek ve değerlendirme buna göre yapılacaktır. Sınavı bitirilen derse ait sorular ve cevaplar öğrencilere gösterilmeyecektir.

Öğrenciler sınavlarını tamamlayamadan oturum herhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) sonlanırsa bu durumun bir daha tekrarlanmayacağı bir ortamda belirtilen son tarihe kadar “bir defaya mahsus” sınava kaldıkları yerden devam edeceklerdir.

AÖL Sınavları Ne Zaman?

AÖL Sınavları Ne Zaman?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, Bakanlık bünyesinde faaliyetlerini yürüten açık öğretim okullarının 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönem sınavları 4-5 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşecek.

AÖL SINAVLARI ONLİNE MI?

Açık Lise Sınavlarının 4 Aralık saat 09.30'dan 10 Aralık saat 23.59'a kadar çevrim içi ortamda yapılması kararı alındı. Bu kapsamda sınavlar, bu döneme mahsus çevrim içi yapılacak.

.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın